X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

Ανοιχτή επιστολή στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την επιχείρηση καρατόμησης Τουλουπάκη με τη δημιουργία «Υπερεισαγγελίας»

Έκκληση να αναλάβει τις ευθύνες της και να μην επιτρέψει στον παραγκωνισμό και την επιχείρηση αποδόμησης της Εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, που βρίσκεται σε εξέλιξη από την κυβέρνηση ζητούν με ανοιχτή επιστολή πολίτες που υπογράφουν ως «Ομάδα υποστήριξης Ε. Τουλουπάκη». «Δεν γνωρίζουμε αν το σκάνδαλο Novartis υπήρξε το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην χώρα μας, είμαστε όμως πεπεισμένοι ότι η συγκάλυψή του θα αποτελέσει το σκάνδαλο των σκανδάλων» τονίζουν, μεταξύ άλλων, και ζητούν να μην προχωρήσουν τα κυβερνητικά σχέδια για συγχώνευση των Εισαγγελιών κατά της Διαφθοράς και Οικονομικού Εγκλήματος.
Wassilis Aswestopoulos / POOL EFE / SOOC
|

«Η κυρία Τουλουπάκη, παρά τις απειλές, την προσπάθεια δολοφονίας του χαρακτήρα της, τις ποινικές διώξεις και την παραβίαση του ασύλου της, έπραξε με υπευθυνότητα αυτό που έπρεπε να πράξει, ως έντιμη εισαγγελέας» υπογραμμίζουν, μεταξύ άλλων, πολίτες που υπογράφουν ως ομάδα υποστήριξης της Ε. Τουλουπάκη, σε ανοιχτή επιστολή που αποστέλλουν στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Στην επιστολή τους, αναφέρονται ακόμα στα κυβερνητικά σχέδια για τον παραγκωνισμό της Εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς μέσω της ενοποίησής της με την Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος, υπογραμμίζοντας πως εάν ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράψει τη σχετική νομοθετική ρύθμιση, «να είστε βεβαία ότι θα προσυπογράψετε την πιο μελανή σελίδα στην ιστορία της μεταπολιτευτικής Ελλάδας»

Σημειώνεται πως τις τελευταίες εβδομάδες, γράφεται το χρονικό ενός προδιαγεγραμμένου τέλους αναφορικά με την υπόθεση της Εισαγγελίας Διαφθοράς και της καρατόμησης της Ελένης Τουλουπάκη με αφορμή τους χειρισμούς της στην υπόθεση Novartis, μετά την άνευ προηγουμένου στοχοποίησής της από τα πολιτικά πρόσωπα που βρέθηκαν υπό έλεγχο. Οι μεθοδεύσεις για την αφαίρεση της υπόθεσης του σκανδάλου χρηματισμών της πολυεθνικής φαρμακευτικής από τα χέρια της αναμένεται να κορυφωθούν τις προσεχείς ημέρες, ωστόσο, η προωθούμενη συγχώνευση Εισαγγελίας Διαφθοράς και Εισαγγελίας Οικονομικού Εγκλήματος αποδεικνύει το ψευδεπίγραφο της πρόφασης του «περιορισμού της διαφθοράς και των οικονομικών εγκλημάτων».

Διαβάστε σχετικά:

Κατασκευάζουν «Υπερεισαγγελία» που θα συσσωρεύει πολιτικά και οικονομικά σκάνδαλα

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή:

«ΟΜΑΔΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ Ε. ΤΟΥΛΟΥΠΑΚΗ

SUPPORTING TEAM FOR JUSTICE

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Ο εξοβελισμός της Εισαγγελέως Διαφθοράς, με την ενοποίηση των Εισαγγελιών Διαφθοράς και Οικονομικού Εγκλήματος, στέλνει στην κοινωνία μας ένα ηχηρό μήνυμα ατιμωρησίας των σφετεριστών του δημόσιου χρήματος. Δεν γνωρίζουμε αν το σκάνδαλο Novartis υπήρξε το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην χώρα μας, είμαστε όμως πεπεισμένοι ότι η συγκάλυψή του θα αποτελέσει το σκάνδαλο των σκανδάλων. Η κυρία Τουλουπάκη, παρά τις απειλές, την προσπάθεια δολοφονίας του χαρακτήρα της, τις ποινικές διώξεις και την παραβίαση του ασύλου της, έπραξε με υπευθυνότητα αυτό που έπρεπε να πράξει, ως έντιμη εισαγγελέας.

Η δική σας ευθύνη αρχίζει και τελειώνει στην τελευταία πράξη του δράματος. Αν ως πρόεδρος της Δημοκρατίας, εκπροσωπώντας τη λαϊκή βούληση και το περί δικαίου αίσθημα του Ελληνικού λαού, επικυρώσετε τη νομοθετική ρύθμιση συγχώνευσης των δύο Εισαγγελιών, να είστε βεβαία ότι θα προσυπογράψετε την πιο μελανή σελίδα στην ιστορία της μεταπολιτευτικής Ελλάδας.

Με τιμή

Για τη Συντονιστική Επιτροπή της Ομάδας Υποστήριξης Ε. Τουλουπάκη

Μαρία Λιόπα – Γρηγόρης Εδιρνέλης – Έρση Φωτοπούλου

Παναγιώτης Παπαδόπουλος – Στάθης Λαντζώνης – Γιώργος Ατσαλάκης

Αντωνία Μεταξά – Χρήστος Γαλάνης – Ελισάβετ Κέρτις – Γιώργος Δαλακάκης»


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις