Στο σταθμό Κελέτι είχαν συγκεντρωθεί από την προηγούμενη εβδομάδα χιλιάδες πρόσφυγες με εισιτήρια στα χέρια, που αναζητούσαν ένα τρένο προς τα δυτικά. Τη Δευτέρα, η ουγγρική αστυνομία επέτρεψε τελικά την επιβίβαση στα τρένα αλλά την Τρίτη έκλεισε τον σταθμό, απομάκρυνε τους πρόσφυγες και τους μετανάστες από το εσωτερικό του και όταν τον άνοιξε ξανά, δεν τους επέτρεπε την είσοδο. 

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters μετά το άνοιγμα του σταθμού επικράτησε χάος, καθώς οι χιλιάδες πρόσφυγες προσπαθούσαν να επιβιβαστούν σε κάποιο τρένο. Ωστόσο όπως ανακοίνωσαν στη συνέχεια οι αρχές, κανένα δρομολογιο προς τα δυτικά δεν θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες μέρες.

Σύμφωνα επίσης με τις ουγγκρικές αρχές οι «μετανάστες μπορούν να ταξιδέψουν εντός της ευρωπαϊκής επικράτειας μόνο με τα απαραίτητα έγγραφα» και στόχος είναι να «τηρούνται οι ευρωπαϊκοί κανονισμοί». Σήμερα είναι προγραματισμένη η συνάντηση του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτος Ορμπάν με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στις Βρυξέλλες. Ενδεικτικό των προθέσεων του κ.Ορμπαν είναι το άρθρο του που δημοσιεύτηκε σε γερμανική εφημερίδα με τίτλο «λυπηρό πως μόνο η Ουγγαρία, και η Ισπανία, προστατεύουν τα σύνορα της ΕΕ».