Σε ανακοίνωσή τους, το βράδυ της Δευτέρας, τα Ηνωμένα Έθνη έκαναν λόγο για «ανοιχτή και ειλικρινή ανταλλαγή απόψεων» μεταξύ των δύο ανδρών. Από την πλευρά του, σε δήλωσή του, ο Ν. Αναστασιάδης σημείωσε ότι συζητήθηκαν «με ευθύτητα» τα προβλήματα αναφορικά με την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων και διαπιστώθηκε πως «υπάρχουν διαφωνίες».
 
Πάντως, όπως συμπλήρωσε ο ίδιος, δεν έχει αποκλειστεί από τον ίδιο και τον Μ. Ακιντζί η έλευση στην Κύπρο -αν το αποφασίσει ο γ.γ. του ΟΗΕ- απεσταλμένου του Γκουτέρες για να διερευνήσει τις δυνατότητες επανάληψης των διαπραγματεύσεων.
 
Εξέφρασε, δε, την ετοιμότητά του για συνέχιση των διαπραγματεύσεων από το σημείο που είχαν διακοπεί στο Κραν Μοντανά.
 
Επίσης, ανέφερε ότι η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων πρέπει να γίνει στη βάση του πλαισίου Γκουτέρες και τόνισε την ανάγκη τερματισμού των προκλήσεων της Τουρκίας. 
 
Ερωτηθείς αν ο Τουρκοκύπριος ηγέτης έθεσε θέμα δημιουργίας κοινής επιτροπής για συνδιαχείρηση του φυσικού αερίου, ο Ν. Αναστασιάδης απάντησε καταφατικά. Ωστόσο, όπως πρόσθεσε, ο Μ. Ακιντζί γνώριζε εκ των προτέρων τη στάση του, ότι δηλαδή αυτό το θέμα δεν μπορεί να τεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, καθώς και ότι δεν πρόκειται να αναβληθούν οι ενεργειακοί σχεδιασμοί της Κυπριακής Δημοκρατίας.