Σύμφωνα με πληροφορίες του Independent Balkan News Agency, η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και του κυβερνώντος κόμματος «Σοσιαλδημοκρατική Ένωση» (SDSM), Ραντμίλα Σεκέρινσκα, δήλωσε ότι τις επόμενες μέρες η κυβέρνηση του Ζ. Ζάεφ θα εξετάσει το ενδεχόμενο διεξαγωγής πρόωρων βουλευτικών εκλογών μαζί με τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, που θα πραγματοποιηθούν στις Μαΐου.

Ωστόσο η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ξεκαθάρισε ότι πρώτο μέλημα τους είναι να φέρουν σε πέρας τα όσα έχουν αναλάβει μετά την εκλογή τους. «Αυτή τη στιγμή είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι στο να φέρουμε τις επόμενες εβδομάδες αυτά για τα οποία είχαμε δεσμευτεί όταν μας δόθηκε η εντολή από τον λαό. Αν καταφέρουμε να τα πραγματοποιήσουμε, τότε πιστεύω ότι θα κερδίσουμε την εμπιστοσύνη σε οποιεσδήποτε εκλογές και αν γίνουν. Αντί να συζητούμε τώρα για το μέλλον, ας εστιάσουμε καλύτερα στα όσα έχουμε δεσμευτεί μέχρι τώρα».

Το VMRO-DPMNE του Χρίστιαν Μιτσκόσκι ζητά τις διπλές κάλπες με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών και τις άλλες πολιτικές και οικονομικές επιλογές της κυβέρνησης Ζάεφ, με τον Μιτσκόσκι να υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση Ζάεφ έχει αποτύχει πλήρως σε όσα κλήθηκε να διαχειριστεί.

Το SDSM απάντησε πως οι εθνικιστές ζητούν για μια ακόμη φορά πρόωρες εκλογές, ενώ στην ουσία τις απεύχονται καθώς γνωρίζουν ότι θα ηττηθούν. Το αλβανικό κόμμα DUI, που συγκυβερνά με το SDSM, τάσσεται κατά των πρόωρων βουλευτικών εκλογών, εκτιμώντας πως θα πρέπει να συγκεντρωθούν στις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις και να μην σπαταλήσουν χρόνο με εκλογές. Τα πράγματα αναμένεται να ξεκαθαρίσουν την Παρασκευή, όταν και γυρνάει από τις χειμερινές του διακοπές ο Ζάεφ.