Ο επικεφαλής της έρευνας στη Μαλαισία για την πτήση MH370 ανέφερε πως «όλα τα ενδεχόμενα ερευνώνται» για την εξαφάνιση του αεροσκάφους. Στην παρούσα φάση «δεν μπορεί να αποκλειστεί» και το ενδεχόμενο απόπειρας αεροπειρατείας, είπε.
 
Ο ίδιος ανέφερε πως οι αρχές του Βιετνάμ δεν έχουν επιβεβαιώσει πως εντοπίστηκαν συντρίμμια από το αεροσκάφος στη θάλασσα.
Ωστόσο, έχουν ληφθεί δείγματα από μία από τις δύο ενδεχόμενες πετρελαιοκηλίδες στον Κόλπο της Ταϊλάνδης για να διαπιστωθεί αν πρόκειται για καύσιμα από το αεροσκάφος. 
 

Μυστήριο τρεις μέρες μετά


«Παραμένουμε μπερδεμένοι για το τι συνέβη με το αεροσκάφος» είπε το πρωί της Δευτέρας ο επικεφαλής της έρευνας από την ΥΠΑ της Μαλαισίας Αζαρουντίν Αμπούντλ Ραχμάν σε ενημέρωση στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ. 
 
Χαρακτηρίζοντας, σχεδόν τρεις μέρες μετά την εξαφάνιση του αεροσκάφους, την υπόθεση «μυστήριο», ανέφερε επίσης πως δεν έχουν εντοπιστεί αντικείμενα από το αεροσκάφος. 
 
Οι μεν αρχές της Μαλαισίας δεν έχουν εντοπίσει τίποτε, οι δε αρχές του Βιετνάμ -στη θαλάσσια περιοχή του οποίου εθεάθησαν αντικείμενα που ενδεχομένως προέρχονται από το αεροσκάφος- δεν έχουν βρει τα εν λόγω αντικείμενα ώστε να τα εξετάσουν.