Η επιστολή της μητέρας του Αμίρ προς τον πρωθυπουργό δόθηκε στη δημοσιότητα από το Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων, σύμφωνα με το Αθήνα 9,84.
 
Όπως αναφέρει η Αρζού Χιματιάν, η ίδια βρίσκεται στην Αθήνα με τρία ανήλικα παιδιά, ο σύζυγός της στη Γερμανία, όπου έχει καταθέσει αίτηση ασύλου, ενώ ο αδελφός της παραμένει για δύο χρόνια σε hot spot της Μυτιλήνης.
Αξιότιμε κύριε πρωθυπουργέ,
 
Πρώτα σας ευχαριστώ θερμά. Επιτρέψτε μου ως αιτούσα άσυλο, ως μητέρα και ως Αφγανή γυναίκα να σας αναφέρω κάποια ζητήματα.
 
Το περιστατικό που συνέβη σε μένα και τα παιδιά μου ήταν τρομακτικό αλλά είναι πιο τρομακτικό και θλιβερό για σας, για την Ελλάδα. Δυσφημεί την Ελλάδα κι εσάς. Να προσέχετε.
 
Είμαι μια γυναίκα με τρία ανήλικα παιδιά που δεν έχουμε κάποιον να μας προστατεύσει. Ο αδελφός μου εδώ και σχεδόν δύο χρόνια διαμένει στο Hot Spot της Μυτιλήνης σε πολύ άσχημη κατάσταση.  Χρειάζομαι τον αδελφό μου δίπλα μου. Βοηθήστε με να τον έχω δίπλα μου.
 
Ο σύζυγος μου είναι αιτών άσυλο στη Γερμανία. Βοηθήστε με να επανενωθούμε με τον άντρα μου. Τα παιδιά μου χρειάζονται τον πατέρα τους. 
 
Δεν είμαι η μόνη που αντιμετωπίζει αυτά τα προβλήματα. Χιλιάδες άνθρωποι ζουν σε απάνθρωπες συνθήκες στα νησιά και χιλιάδες άλλοι περιμένουν να επανενωθούν με τις οικογένειές τους σε άλλες χώρες.
 
Ευχαριστώ.
 
Με εκτίμηση,
 
Αρζού Χιματιάν    


Αντιφασιστική πορεία στη Δάφνη

Την Τρίτη πραγματοποιήθηκε αντιφασιστική πορεία από συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου στις γειτονιές της Δάφνης, με αφορμή τη ρατσιστική επίθεση στο σπίτι που ζει ο 11χρονος Αφγανός μαθητής Αμίρ, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.
 
Με κεντρικό σύνθημα «οι μετανάστες είναι αδέλφια ταξικά, στρατόπεδα συγκέντρωσης ποτέ και πουθενά», οι διαδηλωτές καταδίκασαν κάθε είδους ρατσιστικές συμπεριφορές και εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στον 11χρονο Αμίρ.
 
Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, «το κίνημα δεν έμεινε ποτέ και δε θα μείνει ούτε τώρα αμέτοχο σε τέτοιες προκλήσεις. Αντίθετα, απαντούσε και απαντά με τα όπλα που διαθέτει. Την αλληλεγγύη και τον μαχητικό αντιφασισμό».