X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

Αντεργατικά σχέδια «άνευ προηγουμένου στον κλάδο» από την Τράπεζα Πειραιώς

«Εθελοντική» άδεια άνευ αποδοχών και «εθελοντική» μερική απασχόληση κλήθηκαν να αποδεχθούν οι εργαζόμενοι της Τράπεζας Πειραιώς από τη διοίκηση της τράπεζας, σύμφωνα με καταγγελία του διοικητικού συμβουλίου του Σωματείου τους. Το σχέδιο της τράπεζας δεν έγινε αποδεκτό από τους εργαζομένους.
|

«Η Τράπεζα Πειραιώς με πρωτοφανή προκλητικότητα κάλεσε το Σύλλογό μας για να του ανακοινώσει μια αντεργατική απόφασή της που ξεπερνάει κάθε προηγούμενο στον τραπεζικό κλάδο.

Συγκεκριμένα ανακοίνωσε στους εκπροσώπους του Συλλόγου μας την απόφασή της να θέσει σε ισχύ ένα θεσμικό πλαίσιο που θα ορίζει:

α) εθελοντική άδεια άνευ αποδοχών για τους εργαζόμενους και

β) εθελοντική μερική απασχόληση» καταγγέλλει με ανακοίνωσή του  τοΣωματείο Εργαζομένων Τράπεζας Πειραιώς και προσθέτει

«Σε μια περίοδο, που σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε πρόσφατα ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας κ. Μεγάλου, «όλα βαίνουν καλώς» και η πορεία της Τράπεζας εξελίσσεται θετικά και δυναμικά σε όλα τα επίπεδα, ανακοινώνεται στο Σύλλογο μας η παραπάνω αντεργατική απόφαση, που έχει στόχο την περαιτέρω μείωση του λειτουργικού εργασιακού κόστους.

Η απάντηση του Συλλόγου μας στους εκπροσώπους της Τράπεζας ήταν άμεση και κατηγορηματική.

Οι συγκαλυμμένες αντεργατικές ενέργειες με τον μανδύα της εθελοντικής απόφασης των εργαζομένων, για δήθεν συμμετοχή, είτε σε «άδεια» άνευ αποδοχών, είτε σε μερική απασχόληση, δεν πρόκειται να περάσουν.

Ο Σύλλογός μας διαμήνυσε στη Διοίκηση της Τράπεζας μέσω των εκπροσώπων της, να μην τολμήσει να υλοποιήσει τέτοιες αντεργατικές πράξεις, γιατί απέναντί της δεν θα είναι μόνο ο Σύλλογος και οι εργαζόμενοι στην Τράπεζα Πειραιώς, αλλά και η ΟΤΟΕ και σύσσωμος ο κλάδος των τραπεζοϋπαλλήλων.

Αν η Τράπεζα Πειραιώς έχει επιλέξει να παίξει το ρόλο του «λαγού» του τραπεζικού συστήματος, για να εκτιμήσει τις αντιδράσεις του συνδικαλιστικού κινήματος και των εργαζομένων, είναι καλύτερα γι΄ αυτή να εγκαταλείψει αυτά τα σχέδιά της.

Η «νέα τάξη πραγμάτων», στην ηγεσία της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού, αν νομίζει ότι αυτά μπορούν να περάσουν στο χώρο των Τραπεζών είναι μακριά νυχτωμένη.

Πριν λίγες μέρες με το πρόγραμμα εφάπαξ, τώρα με την «εθελοντική» άδεια άνευ αποδοχών και την «εθελοντική» μερική απασχόληση, αύριο ποιος ξέρει με τι άλλο, φαίνεται ότι το πακέτο των αντεργατικών εισηγήσεων της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού δεν έχει τέλος.

Προειδοποιούμε την Διοίκηση της Τράπεζας «να μαζέψει» τώρα όσο προλαβαίνει αυτές τις αντεργατικές απόπειρες γιατί το κόστος που θα εισπράξει θα είναι ανυπολόγιστο.»

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε ετοιμότητα και συσπείρωση για να αποκρούσουμε αυτές τις αντεργατικές επιδιώξεις.

Η ΟΤΟΕ έχει ήδη ενημερωθεί και προετοιμάζει τις δικές της ενέργειες, προκειμένου να δώσει συνολική απάντηση ο κλάδος των τραπεζοϋπαλλήλων.

Αυτά που δεν πέρασαν σε άλλες εποχές, δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να περάσουν τώρα.

Αυτά προς το παρόν

και παραμένουμε σε ετοιμότητα

αγωνιστικών αντιδράσεων και εκπλήξεων!!!”.


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις