Όπως αναφέρει δημοσίευμα του 902.gr, η Αστυνομία με το πρόσχημα της «σύστασης» οδήγησε στο Αστυνομικό Τμήμα δύο εργαζόμενους και στη συνέχεια προχώρησε στη σύλληψή τους με την αυτόφωρη διαδικασία το πρωί της Κυριακής. Εν συνεχεία οδηγήθηκαν στο Δικαστικό Μέγαρο, όπου εισαγγελέας όρισε δικάσιμο για την Δευτέρα 27 Νοέμβρη στις 12 το μεσημέρι.
 
Από τη στιγμή που έγινε γνωστή η σύλληψη των εργαζομένων, εργαζόμενοι από τα συνδικάτα και φορείς του νομού πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο και στη συνέχεια έξω από τα Δικαστήρια απαιτώντας την απελευθέρωση των συλληφθέντων. 


ΠΑΜΕ: Να σταματήσει τώρα κάθε δίωξη εργαζόμενου

Με ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να καταγγείλουν την καταστολή των κινητοποιήσεων και τις συλλήψεις των εργαζόμενων και να απαιτήσουν «να αφεθούν τώρα ελεύθεροι οι εργαζόμενοι. Να σταματήσει τώρα κάθε δίωξη εργαζόμενου και να δικαιωθεί ο πολύμηνος αγώνας των εργαζόμενων στον “Καρυπίδη”».
 
Αναλυτικότερα, η σχετική ανακοίνωση:
 
«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ απέδειξε για μια ακόμα φορά ποιον υπηρετεί και ποιον έχει απέναντι και κυνηγά. Από σήμερα το πρωί έχει εξαπολυθεί κυνηγητό σε εργαζόμενους του “Καρυπίδη” στα Γιάννενα, που αγωνίζονται και διαδηλώνουν απλήρωτοι επί μήνες, για το δικαίωμά τους στην εργασία και τα δεδουλευμένα τους. Με εντολή της εργοδοσίας της “Market in”, διαδόχου της “Καρυπίδης”, δύο εργαζόμενοι του “Καρυπίδη” (μητέρα με 3 παιδιά και εργαζόμενος με χρόνια εργασίας στην πλάτη) σήμερα το πρωί σύρθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Επιπλέον αναζητούνται με ανθρωποκυνηγητό στα σπίτια τους οι υπόλοιποι εργαζόμενοι στον “Καρυπίδη”, αλλά και άλλοι συνδικαλιστές του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων.
 
Το σύρσιμο στο Αστυνομικό Τμήμα έγινε με εντολή της εργοδοσίας της “Μarket in”, το οποίο δικαιολογήθηκε αρχικά ως απλή σύσταση από αξιωματικό, αλλά άμεσα μετατράπηκε σε αυτόφωρο. Αποτελεί δίωξη σε εργαζόμενους, στηριζόμενη σε συκοφαντίες και χτυπώντας στην καρδιά τον πολύμηνο αγώνα των συναδέλφων στα super market “Καρυπίδης” στα Γιάννενα, στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις.
 
Δεν πέρασε άλλωστε αρκετός καιρός όπου η προσπάθεια για παράνομες μεταφορές αφαίρεσης εξοπλισμού και εμπορευμάτων της “Μarket in” από το κατάστημα του “Καρυπίδη” στην Περαία Θεσσαλονίκης είχαν ως συνοδεία και προστασία τις αστυνομικές μονάδες, άνδρες της Ασφάλειας αλλά και κλούβες των ΜΑΤ. Oι ίδιες δυνάμεις καταστολής πριν ένα μήνα χτύπησαν αντίστοιχη κινητοποίηση εργαζόμενων του “Καρυπίδη” στα Γιάννενα.
 
Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις σε όλους τους κλάδους, στα Γιάννενα, αλλά και στο Εμπόριο να καταγγείλουν τα πρωτοφανή φαινόμενα ανθρωποκυνηγητού των εργαζόμενων, την καταστολή των κινητοποιήσεων, τις συλλήψεις τους. Είναι δείγμα και πρόπλασμα για το πώς αντιλαμβάνονται αφεντικά και πολιτικό προσωπικό τους εργατικούς αγώνες και τις εργατικές διεκδικήσεις, τις συνδικαλιστικές ελευθερίες μπροστά στο νέο νόμο για το χτύπημα στην απεργία και τη συνδικαλιστική δράση, που προετοιμάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να φέρει.
 
Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!
 
Να αφεθούν τώρα ελεύθεροι οι εργαζόμενοι!
 
Να σταματήσει τώρα κάθε δίωξη εργαζόμενου!
 
Να δικαιωθεί ο πολύμηνος αγώνας των εργαζόμενων στον “Καρυπίδη”, να δοθούν τα δεδουλευμένα τους και να κατοχυρωθεί το δικαίωμά τους στη μόνιμη και σταθερή εργασία».
Στις 12 το πρωί της Δευτέρας έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας.