Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κεγκέρογλου προανήγγειλε απελευθέρωση των μαζικών απολύσεων: «Ο υφυπουργός Εργασίας, ουσιαστικά παραδέχτηκε την εργασιακή ζούγκλα που επικρατεί στον ιδιωτικό τομέα και ότι δεν υπάρχει καμία προστασία από το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο, προαναγγέλλοντας πιο εύκολες απολύσεις. Έκανε λόγο μάλιστα για “έκτακτες συνθήκες” που επιβάλουν ακόμα ένα κυβερνητικό δώρο στην εργοδοσία, εφόσον παραδέχτηκε ότι υπάρχει δέσμευση, μέσα στον Νοέμβριο, να εξεταστούν ποιες μεταβολές- με βάση μελέτη που ετοιμάζει το Διεθνές Γραφείο Εργασίας- θα καταστούν αναγκαίες, προφανώς στην κατεύθυνση της απελευθέρωσης των ομαδικών απολύσεων, παρόλο που η ανεργία έχει εκτιναχθεί στο 30%».

Στο ίδιο μήκος κύματος για ρεσιτάλ αναλγησίας έκαναν λόγο και οι Ανεξάρτηοι Έλληνες, με τον  Χαϊκάλης κατηγόρησε τη συγκυβέρνηση, σημειώνοντας πως οι απολύσεις θα γίνονται πλέον χωρίς όριο, με ρύθμιση που ετοιμάζεται να φέρει το υπουργείο Εργασίας.

Όπως τόνισε ο αρμόδιος τομεάρχης των ΑΝΕΛ, Παύλος Χαϊκάλης: «Δηλαδή, τώρα που η συγκυβέρνηση έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο τόσο την οικονομία όσο και την αγορά, οι ιθύνοντες αποφασίζουν επίσημα πλέον, να μην υπάρχει προστασία για τους εργαζόμενους, αφού δεν υπήρχε ούτως ή άλλως… Μόνο οι επιχειρηματίες θα προστατεύονται λοιπόν. Επίσημα».