Ο Στ. Κοντονής ανέφερε ότι οι δύο άντρες του τηλεφώνησαν για να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους για τα απαράδεκτα γεγονότα που λάμβαναν χώρα στο «Απόστολος Νικολαΐδης», ενώ, όπως τόνισε, μίλησε και με αρκετά άλλα πρόσωπα που «εμπλέκονταν», όπως για παράδειγμα με τον αθλητικό εισαγγελέα, τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο της ΔΕΑΒ.

«Δεν είχα συνομιλία με εκπροσώπους του Παναθηναϊκού. Δεν με πήρε κανένας τηλέφωνο. Με πήραν τηλέφωνο ο αθλητικός εισαγγελέας, ο πρόεδρος της ΔΕΑΒ, ο αντιπρόεδρος της ΔΕΑΒ, με πήρε τηλέφωνο ο Γ. Βρέντζος για να μου παραπονεθεί για τα επεισόδια, όπως επίσης και ο πρόεδρος του Ολυμπιακού για να μου παραπονεθεί γι΄ αυτά που συνέβαιναν. Σε όλους απάντησα ότι αρμόδιος είναι ο διαιτητής για το αν θα διεξαχθεί ο αγώνας ή όχι. Αυτός είναι ο άρχων του αγώνα» ήταν η δήλωση του Στ. Κοντονή.

Για την απαγόρευση ενασχόλησης 

Η τοποθέτηση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός μετά τη δήλωση του Σταύρου Κοντονή ήρθε με «διαρροή» και υπό τη μορφή απορίας για το πως είναι δυνατόν ο υφυπουργός Αθλητισμού να συνομιλεί με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, στον οποίο, όπως αναφέρθηκε, έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι ενασχόλησης με το ελληνικό ποδόσφαιρο.

«Εκτιμούμε την παραδοχή του υφυπουργού ο οποίος επιβεβαίωσε τη χθεσινή μας ανακοίνωση ότι δεν συνομίλησε με κανέναν εκπρόσωπό μας στο κρίσιμο δίωρο του Σαββάτου 21 Νοεμβρίου. Δεν θα υπεισέλθουμε στο όποιο περιεχόμενο των συνομιλιών του με τους Μαρινάκη, Βρέντζο. Εκφράζουμε απλώς την απορία πώς απεδέχθη να συνομιλήσει με έναν άνθρωπο στον οποίο έχει επιβληθεί ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο» ήταν η τοποθέτηση του Παναθηναϊκού.