«Η Ελλάδα στηρίζεται στην ανάπτυξη μέσω ναρκωτικών», φαίνεται να είναι ο τίτλος της γερμανικής εφημερίδας WirtschaftsWoche, με το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών να δείχνει την έντονη δυσαρέσκεια του για το δημοσίευμα. Συγκεκριμένα, πηγές του υπουργείου που αναμεταδίδει η Εφημερίδα των Συντακτών, χαρακτηρίζουν τον τίτλο «φαιδρό, αν όχι προσβλητικό και πέρα από κάθε όριο δημοσιογραφικής δεοντολογίας». 

 
Στη συνέχεια το υπουργείο Οικονομικών σημειώνει ότι «ο τίτλος του δημοσιεύματος είναι δηλωτικός και της άγνοιας των συντακτών του για την φαρμακευτική κάνναβη, αλλά και της αξιοπιστίας των αναφορών του περί της κρίσης που εξέφρασε «ανώνυμο, ανώτερο στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής» για το ολιστικό Σχέδιο Ανάπτυξης της χώρας. Ως εκ τούτου, τα παραπάνω κρίνονται ανάξια περαιτέρω σχολιασμού. Σχετικά, τέλος, με την προσέλκυση επενδύσεων στον τομέα της καλλιέργειας και παραγωγής φαρμακευτικής κάνναβης, οι αρμόδιοι υπουργοί της κυβέρνησης έχουν απαντήσει επαρκώς και με επιχειρήματα».
 
Στο εσωτερικό του άρθρου, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Deutsche Welle, τονίζεται ότι «η απάντηση από την Αθήνα είναι παράξενη γιατί ο πρωθυπουργός Τσίπρας και ο υπουργός Οικονομικών Τσακαλώτος παρουσίασαν μια αναπτυξιακή στρατηγική, η οποία στηρίζεται μεταξύ άλλων και στην ιατρική κάνναβη. Πιο συγκεκριμένα πιστεύουν ότι μέσω της νομιμοποίησης της κάνναβης για ιατρικούς λόγους θα γίνουν επενδύσεις της τάξης του 1,5 δισεκατομμυρίων ευρώ. Αυτό περιλαμβάνεται σε ένα κείμενο 75 σελίδων, το οποίο βρίσκεται στα χέρια κοινοτικών στις Βρυξέλλες και το οποίο δεν προκάλεσε ενθουσιασμό». Στη συνέχεια το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι «οι προτάσεις δεν αξίζουν ούτε το χαρτί, στο οποίο γράφτηκαν, σχολίασε υψηλόβαθμο κοινοτικό στέλεχος. Πρόκειται καθαρά για μια εκδήλωση προθέσεων που δεν μπορεί να αξιολογηθεί. Η Κομισιόν αφού έκανε πολλές διορθώσεις απέστειλε το κείμενο στους αποστολείς του για βελτιώσεις».
 
Επιπροσθέτως, η εφημερίδα κάνει λόγο για έλλειψη επενδύσεων στην Ελλάδα αναφέροντας πως «το ποσοστό ανέρχεται στο 9%, όταν ο μέσος όρος στην ευρωζώνη είναι το διπλάσιο ποσοστό» με τον οικονομολόγο Ντάνιελ Γκρος, από τη δεξαμενή σκέψης Centre for European Policy Affairs των Βρυξελλών, να υποστηρίζει ότι «το επιχείρημα ότι οι ελληνικές οικογένειες είναι πολύ φτωχές για λιτότητα δεν είναι πειστικό. Η Πορτογαλία, που είναι το ίδιο φτωχή χώρα, είχε ένα πολύ πιο υψηλό ποσοστό λιτότητας», ενώ τόνισε πως «με αυτό το ποσοστό επενδύσεων η χώρα δεν έχει κανένα μέλλον».