X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

Αντιδράσεις για το “κόψιμο” του ντοκυμανταίρ

Εταιρία Ικαριακών Μελετών: "Οφείλει η διοίκηση της ΕΡΤ άµεσα να υλοποιήσει την τηλεοπτική µετάδοση του ντοκιµαντέρ (Β’ µέρος) και την ανάρτησή του στο WEB. Η ιστορία του τόπου µας δεν µπαίνει στο κρεβάτι του Προκρούστη".
Αντιδράσεις για το “κόψιμο” του ντοκυμανταίρ
|

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την απόφαση της ΕΡΤ να μην μεταδώσει το β’ μέρος του ντοκυμανταίρ “Ικαριώτες πρόσφυγες στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο”,  με θέμα τους ικαριώτες πρόσφυγες που βρέθηκαν στη Συρία κατά τον Β’ ΠΠ.

Στις φωνές που καταδικάζουν την ενέργεια της ΕΡΤ προσετέθη και η Εταιρία Ικαριακών Μελετών, η οποία ζητεί την άμεση προβολή του β’ μέρους του έργου του δημοσιογράφου Νάσου Μπράτσου, και την ανάρτησή του στο web.

Το ντοκυμανταίρ, παραγωγής 2019, που είχε προγραμματιστεί να μεταδοθεί το απόγευμα της 28ης Οκτωβρίου, αλλά δεν μεταδόθηκε, αναδεικνύει μιαν άγνωστη πτυχή του πολέμου, και συγκεκριμένα πως πάνω από 30.000 Αιγαιοπελαγίτες, μεταξύ των οποίων και περίπου 3.000 Ικαριώτες, οδηγήθηκαν στην προσφυγιά και βρήκαν καταφύγιο στη Συρία.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής της Εταιρίας Ικαριακών Μελετών έχει ως εξής:

Προς ΕΡΤ ΑΕ ∆ιευθύνοντα Σύµβουλο,

Πρόεδρο ∆.Σ. ,

Μέλη ∆.Σ. &

Υπεύθυνο Ροής Προγράµµατος

Αγαπητοί κ.κ.,

Με έκπληξη η Εταιρία Ικαριακών Μελετών παρακολουθεί τη συνεχιζόµενη προσβολή των ακριτών, µετά την απαράδεκτη ακύρωση µετάδοσης του Β΄ µέρους του ντοκιµαντέρ «Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β’ Παγκόσµιο Πόλεµο» (Β’ µέρος).

Η αρχική µας αγανάκτηση για τη µη µετάδοση του Β΄ µέρους, που έγινε στο παρά πέντε και χωρίς καν ενηµερωτικό µήνυµα στις οθόνες, όταν πολλοί συµπατριώτες µας είχαν στηθεί στις τηλεοράσεις για να το δουν, πήρε ακόµα µεγαλύτερες διαστάσεις από τις ανώνυµες «διαρροές» ότι αυτό συνέβη διότι το υλικό δεν ήταν τεχνικά καλό.

Εκτός από το γεγονός ότι τεχνικά το Β’ µέρος είναι η συνέχεια του Α’ µέρους που έχει ήδη µεταδοθεί, είναι γνωστό ότι όλα τα υλικά στην ΕΡΤ και στα άλλα µέσα, περνούν πρώτα από εξονυχιστικό τεχνικό έλεγχο, πριν προγραµµατιστεί η µετάδοσή τους.

H Εταιρία Ικαριακών Μελετών όχι µόνο στήριξε έµπρακτα τη διαδικασία παραγωγής του ντοκιµαντέρ µε παροχή ιστορικών στοιχείων και κλείσιµο συνεντεύξεων, αλλά στελέχη της είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δια ζώσης και να υποστηρίξουν µεγάλο αριθµό γυρισµάτων, όπως και να γνωρίσουν και να συνοµιλήσουν µε το µόνιµο τεχνικό προσωπικό της ΕΡΤ (εκ των οποίων µάλιστα ο ένας µόλις είχε γυρίσει από τους Ολυµπιακούς Αγώνες στη Βραζιλία, στους οποίους τον είχε στείλει η ΕΡΤ λόγω της ιδιαίτερης τεχνικής εµπειρίας του).

Συνεπώς η τακτική ανώνυµων κύκλων που επιχειρούν να µετακυλίσουν την ευθύνη της µη µετάδοσης του Β’ µέρους του ντοκιµαντέρ (είτε αυτή έγινε από την όποια σκοπιµότητα, είτε από ατυχές γεγονός) σε δήθεν ανεπαρκείς τεχνικούς της εταιρίας, είναι αχαρακτήριστη.

Οφείλει η διοίκηση της ΕΡΤ άµεσα να υλοποιήσει την τηλεοπτική µετάδοση του ντοκιµαντέρ (Β’ µέρος) και την ανάρτησή του στο WEB. Η ιστορία του τόπου µας δεν µπαίνει στο κρεβάτι του Προκρούστη.

Ευελπιστούµε να επανέλθουµε µε συγχαρητήριο µήνυµα για τη µετάδοση του Β΄ µέρους καθώς αυτό είναι οφειλή προς τους προγόνους µας και παρακαταθήκη για τις νέες γενιές του τόπου µας.

Το ∆ιοικητικό Συµβούλιο


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις