Οι δυνάμεις της αστυνομίας θα βρίσκονται σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής το μεσημέρι της Τετάρτης στον Πειραιά, για να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία θα λάβει μέτρα προκειμένου οι δύο συγκεντρώσεις να βρίσκονται σε «απόσταση ασφαλείας».

Η Χρυσή Αυγή καλεί τα μέλη της σε συγκέντρωση στις 15.30 το μεσημέρι στην πλατεία Κοραή ενώ στις 15.00 έχει προγραμματίσει αντιφασιστική συγκέντρωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, καταδικάζοντας την παρουσία της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά, στην ίδια περιοχή, από πληθώρα αντιφασιστικών οργανώσεων.

«Η Χρυσή Αυγή, στην προσπάθειά της να ανασυγκροτηθεί και να εκμεταλλευτεί το διεθνές κλίμα που τροφοδοτεί την ακροδεξιά, καλεί συγκέντρωση ρατσισμού και μισαλλοδοξίας στο δημαρχείο Πειραιά, με αφορμή την συζήτηση που θα διεξαχθεί στο δημοτικό συμβούλιο για την πολιτική στους πρόσφυγες», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΟΡΜΑ, μία από τις αντιφασιστικές οργανώσεις που πραγματοποιεί κάλεσμα, και προσθέτει: «Δε θα επιτρέψουμε στους φασίστες να αποδομήσουν την οποιαδήποτε αντιμετώπιση υπέρ των προσφύγων».

«Σε σύναξη ρατσιστικού μίσους καλούν οι νεοναζί δοφολόνοι της Χρυσής Αυγής αύριο στη Πλατεία Κοραή , θέλοντας να χρησιμοποιησουν ακομα μια φορα τα τάγματα εφόδου τους για να χύσουν ρατσιστικό δηλητήριο σε βάρος των προσφύγων», αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ΚΕΕΡΦΑ στο σχετικό κάλεσμα.

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, αναφερόμενος σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη, σε δημοσιεύματα, ότι ο Δήμος Πειραιά συνεργάζεται με ΜΚΟ για να γίνει μόνιμο hotspot στην πόλη, τόνισε ότι ο Δήμος Πειραιά δεν έχει συμμετάσχει ούτε συμμετέχει στη διαχείριση κατοικιών, ενώ δεν δημιουργεί πουθενά εγκαταστάσεις στέγασης προσφύγων.

Πρόσθεσε ωστόσο, ότι σε πολυκατοικίες, σε διάφορα σημεία της πόλης, περισσότεροι από 1500 πρόσφυγες διαμένουν και είναι προφανές ότι αυτοί οι άνθρωποι θα πρέπει και σχολείο να πάνε τα παιδιά τους κάποια στιγμή και παροχές υγείας να έχουν και δυνατότητες να δουλέψουν να έχουν. Διαφορετικά, θα αναγκαστούν να προβούν σε άλλες ενέργειες που είναι χειρότερες, τόνισε ο Γ.Μώραλης.

«Είναι ένα πρόγραμμα. Μια πλατφόρμα ηλεκτρονική, στην οποία έχει ένα πληροφοριακό σύστημα για τους πρόσφυγες που υπάρχουν στην πόλη, επαναλαμβάνω, για να έχουμε στοιχεία και πληροφοριακά εργαλεία γι' αυτούς τους ανθρώπους», συμπλήρωσε.