Υπενθυμίζεται ότι η έδρα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων απέρριψε το αίτημα της υπεράσπισης για υποχρεωτική αποκάλυψη των στοιχείων των συγκεκριμένων μαρτύρων κρίνοντας ότι πρέπει να εξασφαλιστεί η προστασία τους από εκφοβισμό ή εκδίκηση και ως εκ τούτου η κατάθεσή τους θα γίνει χωρίς φυσική παρουσία στο δικαστήριο, με σύστημα ηχητικής τηλεδιάσκεψης από το κτίριο της ΓΑΔΑ.
 
Παράλληλα, η  Πολιτική Αγωγή έχει λάβει την απόφαση να μην εξετάσει τους συγκεκριμένους μάρτυρες λόγω αντίθεσής της από θέση αρχής στο συγκεκριμένο νομικό πλαίσιο. «Εμείς δεν υποτιμούμε καθόλου τον φόβο των μαρτύρων, τον κατανοούμε πλήρως, αλλά είμαστε πεπεισμένοι ότι  η επωνυμία είναι αυτή που παρέχει, εν προκειμένω, προστασία. Δεν πρόκειται, όμως, να “συμφιλιωθούμε” με τον “τρομονόμο” ούτε στο ελάχιστο.(…) Δεν θα επιτρέψουμε στη Χ.Α. να παραστήσει το θύμα. Γι' αυτό δηλώσαμε πως δεν θα εξετάσουμε ανώνυμους μάρτυρες», δήλωσε ο συνήγορος Πολιτικής Αγωγής, Θανάσης Καμπαγιάννης.
 
«Πολλοί μάρτυρες έχουν καταγγείλει εντός της αίθουσας του δικαστηρίου ότι έχουν δεχτεί απειλές», σημειώνει ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας – Πειραιά στο κάλεσμα του, προσθέτοντας ότι «δύο φίλοι του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα, μάρτυρες στη δίκη, δέχτηκαν επίθεση έξω από τον Κορυδαλλό και κατέληξαν στο νοσοκομείο την πρώτη μέρα της διαδικασίας».

Η δίκη ξεκινάει στις 9 το πρωί στη δικαστική αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού.