X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

Αντιμεταναστευτικό κρεσέντο σε εκλογές στις ΗΠΑ

Κορώνες κατά της μετανάστευσης, υποσχέσεις για εκτεταμένο πρόγραμμα απελάσεων, απειλές κατά των μεταναστών και όσους τους προστατεύουν, έως και ένα σιδηρόφρακτο πούλμαν με την επωνυμία «Λεωφορείο Απελάσεων», επιστράτευσαν οι υποψήφιοι κυβερνήτες στην πολιτεία της Τζόρτζια των ΗΠΑ, όπου διεξάγονται την Τρίτη προκαταρκτικές εκλογές για τον νέο κυβερνήτη.
|

«Κίνδυνος! Δολοφόνοι, βιαστές, απαγωγείς, παιδόφιλοι και άλλοι εγκληματίες βρίσκονται εντός» αναγράφει η πινακίδα στο πίσω μέρος του λεωφορείου με το οποίο διεξάγει την καμπάνια του ο υποψήφιος κυβερνήτης της Τζόρτζια, Μάικλ Γουίλιαμς, με μία ακόμη μεγαλύτερη που γράφει «Ακολούθησέ με στο Μεξικό». Σύμφωνα με το CNN, ο υποψήφιος δημοσίευσε διαφημιστικό στο οποίο προβάλει το λεωφορείο του ως το «Λεωφορείο Απελάσεων», απειλώντας πως ένα τέτοιο θα έχει κάθε πόλη της πολιτείας μετά την εκλογή.
 
Σε δελτίο τύπου που δημοσίευσε ο Γουίλιαμς την Τρίτη παρουσιάζοντας το λεωφορείο του, στρέφει τα βέλη του και απειλεί τις πόλεις που παρέχουν άσυλο σε μετανάστες. «Θα εφαρμόσουμε το σχέδιο απελάσεων 287 (g), το οποίο θα γεμίσει αυτό το λεωφορείο με παράνομους, για να τους στείλει πίσω από όπου προέρχονται» αναφέρει στο μήνυμά του ο Γουίλιαμς.
 

 
Το σχέδιο απελάσεων 287 (g) αποτελεί ένα ομοσπονδιακό πρόγραμμα που επιτρέπει στην τοπική αστυνομία και τους σερίφηδες να συνεργαστούν με τις αντιμεταναστευτικές αρχές της χώρας.
 
Σημειώνεται πως στην εν λόγω πολιτεία θεσπίστηκε νόμος το 2009 που προβλέπει την κατάργηση των «πόλεων ασύλου», όμως αρκετές τοπικές κυβερνήσεις εφαρμόζουν πιο χαλαρές πολιτικές. Οι πόλεις αυτές έχουν βρεθεί στο επίκεντρο της κριτικής από συντηρητικούς και ακροδεξιούς κύκλους.
 

 
Ο Γουίλιαμ κατεβαίνει ως υποψήφιος για τους Ρεπουμπλικάνους, χωρίς να είναι ο μόνος που διεκδικεί το χρίσμα, ούτε και ο μόνος που θέτει ως προμετωπίδα την αντιμεταναστευτική πολιτική.
 
Την ίδια ώρα, άλλος Ρεπουμπλικανός υποψήφιος επιχειρεί να εμφανιστεί ακόμα πιο σκληρός από τον αντίπαλό του. Στο μήνυμά του, ο υποψήφιος Μπράιαν Κεμπ ανακοινώνει πως «πήρα μεγάλο φορτηγό, μόνο για την περίπτωση που χρειαστεί να μαζέψω εγκληματίες παράνομους και να τους γυρίσω στα σπίτια τους».
 

 
Σημειώνεται πάντως πως οι δύο υποψήφιοι δεν είναι οι μόνοι που υπόσχονται εκτεταμένη αντιμεταναστευτική πολιτική, καθώς ο βοηθός κυβερνήτη, Κάσεϊ Κάγκλ, επιτίθεται στους προοδευτικούς πολιτικούς για τη στήριξή τους στους μετανάστες, αναφέροντας πως «φιλελεύθεροι πολιτικοί σε όλη τη χώρα υψώνουν ασπίδα σε εγκληματίες παράνομους “λάθρο” και κάνουν δυνατό γι' αυτούς να τρομοκρατούν τους δρόμους μας» φέρεται να δήλωσε.
 
 


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις