«Κίνδυνος! Δολοφόνοι, βιαστές, απαγωγείς, παιδόφιλοι και άλλοι εγκληματίες βρίσκονται εντός» αναγράφει η πινακίδα στο πίσω μέρος του λεωφορείου με το οποίο διεξάγει την καμπάνια του ο υποψήφιος κυβερνήτης της Τζόρτζια, Μάικλ Γουίλιαμς, με μία ακόμη μεγαλύτερη που γράφει «Ακολούθησέ με στο Μεξικό». Σύμφωνα με το CNN, ο υποψήφιος δημοσίευσε διαφημιστικό στο οποίο προβάλει το λεωφορείο του ως το «Λεωφορείο Απελάσεων», απειλώντας πως ένα τέτοιο θα έχει κάθε πόλη της πολιτείας μετά την εκλογή.
 
Σε δελτίο τύπου που δημοσίευσε ο Γουίλιαμς την Τρίτη παρουσιάζοντας το λεωφορείο του, στρέφει τα βέλη του και απειλεί τις πόλεις που παρέχουν άσυλο σε μετανάστες. «Θα εφαρμόσουμε το σχέδιο απελάσεων 287 (g), το οποίο θα γεμίσει αυτό το λεωφορείο με παράνομους, για να τους στείλει πίσω από όπου προέρχονται» αναφέρει στο μήνυμά του ο Γουίλιαμς.
 

 
Το σχέδιο απελάσεων 287 (g) αποτελεί ένα ομοσπονδιακό πρόγραμμα που επιτρέπει στην τοπική αστυνομία και τους σερίφηδες να συνεργαστούν με τις αντιμεταναστευτικές αρχές της χώρας.
 
Σημειώνεται πως στην εν λόγω πολιτεία θεσπίστηκε νόμος το 2009 που προβλέπει την κατάργηση των «πόλεων ασύλου», όμως αρκετές τοπικές κυβερνήσεις εφαρμόζουν πιο χαλαρές πολιτικές. Οι πόλεις αυτές έχουν βρεθεί στο επίκεντρο της κριτικής από συντηρητικούς και ακροδεξιούς κύκλους.
 

 
Ο Γουίλιαμ κατεβαίνει ως υποψήφιος για τους Ρεπουμπλικάνους, χωρίς να είναι ο μόνος που διεκδικεί το χρίσμα, ούτε και ο μόνος που θέτει ως προμετωπίδα την αντιμεταναστευτική πολιτική.
 
Την ίδια ώρα, άλλος Ρεπουμπλικανός υποψήφιος επιχειρεί να εμφανιστεί ακόμα πιο σκληρός από τον αντίπαλό του. Στο μήνυμά του, ο υποψήφιος Μπράιαν Κεμπ ανακοινώνει πως «πήρα μεγάλο φορτηγό, μόνο για την περίπτωση που χρειαστεί να μαζέψω εγκληματίες παράνομους και να τους γυρίσω στα σπίτια τους».
 

 
Σημειώνεται πάντως πως οι δύο υποψήφιοι δεν είναι οι μόνοι που υπόσχονται εκτεταμένη αντιμεταναστευτική πολιτική, καθώς ο βοηθός κυβερνήτη, Κάσεϊ Κάγκλ, επιτίθεται στους προοδευτικούς πολιτικούς για τη στήριξή τους στους μετανάστες, αναφέροντας πως «φιλελεύθεροι πολιτικοί σε όλη τη χώρα υψώνουν ασπίδα σε εγκληματίες παράνομους “λάθρο” και κάνουν δυνατό γι' αυτούς να τρομοκρατούν τους δρόμους μας» φέρεται να δήλωσε.