Παρέμβαση στη βουλή πραγματοποίησε ο βουλευτής και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, στον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου, ζητώντας να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα προκειμένου να μη διωχθεί ο μετανάστης που δέχθηκε επίθεση από τον εργοδότη του, αλλά αντίθετα να του δοθεί άδεια παραμονής στη χώρα.

Όπως επισημάνθηκε, αστυνομικοί φρουρούν τον μετανάστη, ο οποίος είναι ένας εκ των τριών εργατών γης που δέχθηκαν επίθεση – σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν- από τον εργοδότης τους, καθώς νοσηλεύεται στον Ερυθρό Σταυρό.

Μάλιστα, σύμφωνα με το 902, οι αστυνομικές δυνάμεις μπήκαν σήμερα Τετάρτη στο θάλαμο νοσηλείας και πήραν αποτυπώματα από τον νοσηλευόμενο τραυματία, ενώ αναμένουν το εξιτήριο του για να τον συλλάβουν και να προχωρήσει η διοικητική κράτηση, επειδή δεν έχει τα νόμιμα χαρτιά παραμονής στη χώρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ανακοίνωση του σχετικά με περιστατικό, το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου – Ανατολικής Αττικής αναφέρει πως δεν πρόκειται για μεμονωμένο συμβάν, καθώς «στην ευρύτερη περιοχή της Αν. Αττικής χιλιάδες εργάτες γης, οι οποίοι εργάζονται σαν σύγχρονοι σκλάβοι, δέχονται βρισιές, εξευτελισμούς από τους σύγχρονους ‘‘τσιφλικάδες’’ εργοδότες, οι οποίοι δεν διστάζουν να αδειάσουν και τα όπλα τους στους μετανάστες εργάτες εάν αυτοί ζητήσουν τα αυτονόητα. Και όλα αυτά, ενώ διαμένουν σε άθλιες συνθήκες, σε παραπήγματα και χωράφια, χωρίς θέρμανση, με νερό από γεωτρήσεις και αυτό όχι πάντα, σε απάνθρωπες δηλαδή συνθήκες και όλα αυτά κάτω από την ανοχή και τις διαχρονικές ευθύνες και της σημερινής κυβέρνησης, αλλά και της περασμένης».

Για απόπειρα δολοφονίας έκανε λόγο και η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωσή της σχετικά με το περιστατικό, επισημαίνοντας πως αν «επιβεβαιωθεί ότι η επίθεση υποκινήθηκε από το γεγονός ότι ο δράστης χρωστούσε δεδουλευμένα στον εργαζόμενο, τότε επανέρχονται στην επιφάνεια περιστατικά τύπου ‘‘Μανωλάδας’’ όπου εργοδότες όχι μόνο δεν πληρώνουν και απασχολούν ανενόχλητοι σε συνθήκες δουλείας αδήλωτους ή μη εργαζόμενους, αλλά πολλές φορές απειλούν και τη σωματική ακεραιότητα όσων διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους, εάν όχι και νερό και τροφή».