Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στις 10:00, αύριο το πρωί θα μιλήσει στη συζήτηση που διεξάγεται σύμφωνα με το άρθρο 142Α του Κανονισμού της Βουλής, με αντικείμενο την ενημέρωση του Σώματος για την κυβερνητική πολιτική σχετικά με τα εργασιακά θέματα.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η διεξαγωγή αυτής της ειδικής συνεδρίασης γίνεται κατόπιν αιτήματος που κατέθεσε ο πρωθυπουργός προς τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου. Κρίθηκε μάλιστα απαραίτητη, καθώς είχαν κατατεθεί δύο επίκαιρες ερωτήσεις προς τον πρωθυπουργό για τα εργασιακά ζητήματα, από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα και από τον γενικό γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Στην ερώτησή του, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορεί την κυβέρνηση ότι μέσα σε έξι μήνες έχει υλοποιήσει παρεμβάσεις στα εργασιακά «που αφαιρούν δικαιώματα, καταργούν μέτρα προστασίας των εργαζομένων και οδηγούν σε μειώσεις μισθών». Μάλιστα, την επίκαιρη ερώτηση, ο Α. Τσίπρας την κατέθεσε στις 14 Ιανουαρίου, ενώ λίγες ημέρες αργότερα επανήλθε, κατηγορώντας τον πως «αποφεύγει» να πάει στη Βουλή και να απαντήσει στην επίκαιρη ερώτηση που του απηύθυνε για την απορρύθμιση των εργασιακών επί των ημερών της κυβέρνησής του.

Τσίπρας κατά Μητσοτάκη για την «αφωνία» για τα εργασιακά

Στην έταιρη ερώτηση, του Δ. Κουτσούμπα με θέμα «τις συνέπειες της αντεργατικής – αντιλαϊκής πολιτικής», ο Κ. Μητσοτάκης καλείται να δώσει σειρά απαντήσεων για τους αντεργατικούς νόμους της κυβέρνησής του, για την κατάσταση στο σώμα επιθεωρητών εργασίας, για τη ΛΑΡΚΟ και σειρά θεμάτων που σχετίζονται με τα εργασιακά.

Eρώτηση Κουτσούμπα με θέμα «τις συνέπειες της αντεργατικής – αντιλαϊκής πολιτικής»