Για «φάρμακο από την Αμερική» που θα χορηγούταν στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο προκειμένου να ξεπεράσει τη λοίμωξη από τον κορονοϊό, έκαναν λόγο δημοσιεύματα το προηγούμενο διάστημα. Μάλιστα σε αυτό το ειδικό φάρμακο είχε αναφερθεί μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα», η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη τη Τρίτη. Μάλιστα είχε δώσει και πληροφορίες σχετικά αναφέροντας πως πρόκειται για το ίδιο φάρμακο που χορηγήθηκε στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, όταν και αυτός νοσούσε από κορονοϊό. Όπως είχε αναφέρει η Μ. Παγώνη, πρόκειται για θεραπεία μονοκλωνικών αντισωμάτων.

Την πληροφορία αναπαρήγαγε από πλευράς του και ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, διερωτώμενος «πόσο Χριστιανικό είναι άραγε να έρχεται ειδική θεραπεία για τον 90 ετών και πριν μια εβδομάδα να έφυγαν 27χρονος από τις Σέρρες και νέος πατέρας ο DJ που δεν είχαν πρόσβαση στην ειδική θεραπεία να εξηγήσουν στους γονείς και στα παιδιά των νεκρών», είχε γράψει σε ανάρτησή του στο twitter ο Π. Καμμένος.

Τόσο όμως ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της Αρχιεπισκοπής, Χάρης Κονιδάρης όσο και η διευθύντρια της ΜΕΘ του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», όπου και νοσηλεύεται ο Αρχιεπίσκοπος, Αναστασία Κοτανίδου.

Όπως είπε η διευθύντρια της ΜΕΘ η οποία επιβλέπει προσωπικά την Υγεία του Αρχιεπισκόπου, «δεν υπάρχει κανένα φάρμακο που να ήρθε από την Αμερική ούτε για τον έναν ούτε για τον άλλον Αρχιεπίσκοπο (τον Αλβανίας Αναστάσιο). Τα θεραπευτικά μέσα τα οποία ακολουθούν όλοι οι ασθενείς στην Ελλάδα αυτό το διάστημα ακολουθήθηκαν και στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και στον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο», επεσήμανε και πρόσθεσε πως «ευτυχώς ο ένας ήδη πήγε στο σπίτι του και ελπίζω ότι πολύ σύντομα και ο άλλος θα καταφέρει να εξέλθει».

«Όταν μιλάμε για τέτοια πράγματα θα πρέπει να είμαστε σοβαροί και υπεύθυνοι. Οι μόνοι που μπορούν να μιλήσουν γι’ αυτό είναι οι θεράποντες ιατροί» είπε πριν την Αναστασία Κοτανίδου ο διοικητής του Ευαγγελισμού στην κ. Κοτανίδου ο διοικητής του Ευαγγελισμού, Αναστάσιος Γρηγορόπουλος.

Από πλευράς του ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της Αρχιεπισκοπής, Χάρης Κονιδάρης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, υποστήριξε πως «στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο χορηγήθηκε και χορηγείται η ενδεδειγμένη θεραπεία που ακολουθείται για τους προσβληθέντες από κορoνοϊό ασθενείς αυτής της ηλικίας με το αυτό ιστορικό. Και στην περίπτωσή του, δηλαδή, εφαρμόστηκαν και εφαρμόζονται τα αυτά πρωτόκολλα που ακολουθούνται για κάθε νοσούντα από COVID-19, ο οποίος ανήκει στην αυτή κατηγορία ασθενών», σημείωσε.

Επίσης ανέφερε πως πως «ούτως ή άλλως, ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος δεν θα δεχόταν ποτέ να τύχει “εξειδικευμένης” ή “προνομιακής” μεταχείρισης, τόσο λόγω της ιδιότητάς του όσο, κυρίως, λόγω του χαρακτήρα του» και πρόσθεσε ότι μεταξύ άλλων κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να συμβεί καθώς «το ράσο που φέρει τον καθιστά, προφανώς, όπως άλλωστε και κάθε κληρικό στην πατρίδα μας, πιο βολικό και πιο εύκολο στόχο για τους ολίγους, πλην όμως ποικίλους ελεύθερους σκοπευτές».