«Τι ενοχλεί ακριβώς; Είναι καταγεγραμμένη η συμπεριφορά των συστημικών ΜΜΕ και δημοσιογράφων που λειτούργησαν, με συγκεκριμένο τρόπο, όπως και των δημοσκοπήσεων. Ποιον ενοχλεί αυτό; Γιατί όλα αυτά; Είναι πρακτικές απαξιωμένες και δεν πρέπει να συνεχιστούν», είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας.

Υπογράμμισε ακόμη ότι «η εκδήλωση είχε πανηγυρικό χαρακτήρα απολογισμού ενός έτους μάχης».

«Μην θυμηθούμε τον ρόλο που παίζουν τα συστημικά μέσα ενημέρωσης με την βοήθειά σας. Μην θυμηθούμε ότι μπλοκάρεται να μπει σε τάξη το τηλεοπτικό τοπίο για να συνεχίζεται η ασυδοσία», πρόσθεσε και η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Φωτεινή Βάκη.

«Μην πάμε πιο πίσω για παραποιημένα στοιχεία από δημοσιογράφους που δεν αξίζουν το όνομά τους», είπε και απευθυνόμενη στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ κατέληξε πως «όλα αυτά με τη δική σας συνέργεια».

«Πανηγυρίζετε εκτός τόπου και χρόνου»

«Δεν έχω παρατηρήσει ποτέ τέτοιο γεγονός, όπως αυτό που παρατήρησα χθες. Πανηγυρίζετε εκτός τόπου και χρόνου, σε στιγμές απόλυτης κρίσης και αγνοώντας που βρίσκεται το κοινωνικό αίσθημα. Πανηγυρίζετε ίσως για να εμποδίζει την κοινωνική συνεννόηση», υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Νίκος Δένδιας.

Μάλιστα είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να εμφανίζεται ως ο καλός κάου μπόι που είναι περικυκλωμένος από τους κακούς ινδιάνους. Αναφερόμενος στο βίντεο εκτίμησε ότι «στρέφονται κατά της ελευθεροτυπίας, της ελευθερίας του λόγου. Δεν βοηθά την Δημοκρατία» και κάλεσε τους βουλευτές «να μην μπουν στην παγίδα της τεχνητής όξυνσης που προσπαθούν να δημιουργήσουν τον τελευταίο καιρό».

Λοβέρδος: Θα προστατέψουμε τη Δημοκρατία

Για «εξευτελιστική» αναφορά και για «χαλκεία» έκανε λόγο ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος. «Δεν το έχω ξαναζήσει αυτό. Μπορεί για κάποιους από την Αριστερά να τους έμεινε ο σταλινισμός και να τον εκφράζουν μορφές πολιτικής αλητείας. Εμείς θα προστατέψουμε τη Δημοκρατία και δεν καταφεύγουμε σε χυδαία φασιστικού τύπου μέσα προστασίας εαυτού μας. Όταν σε εγκαταλείπουν τα επιχειρήματα δεν σε σώζει ο φασισμός και ο σταλινισμός», είπε μιλώντας σε πολύ υψηλούς τόνους.

«Οι όροι αυτοί απάδουν του ναού της Δημοκρατίας», σχολίασε η Φ. Βάκη αναφερόμενη στα «χαλκεία», «φασισμός», «σταλινισμός». Ζήτησε ακόμη να απαλειφθούν από τα πρακτικά και να ανακαλέσει ο Α. Λοβέρδος
«Από αυτό το καθεστώς απίστευτου αυταρχισμού και ασυδοσίας θα περίμενα περισσότερη σεμνότητα και λιγότερη επιλεκτική ευαισθησία», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Θανάσης Παπαχριστόπουλος και πρόσθεσε εμφατικά «αυτή τη στιγμή που μιλούμε τα ΜΜΕ χρωστούν 808 εκατ. ευρώ.

Το πιο πιθανό είναι να πρόκειται για δανεικά και αγύριστα. Ένας ιδιοκτήτης μέσου είχε βάλει στοίχημα ότι «θα βάλω 1 εκατ. για να ρίξω την κυβέρνηση». Και την έριξε».