Η Κουμουνδούρου κάνει λόγο για ρατσισμό που αποκαλύπτεται καθημερινά στη χώρα μας, χρησιμοποιώντας τα παραδείγματα της Αμυγδαλέζας και της Μανωλάδας και καλεί τους πολίτες να είναι έτοιμοι για την αντιμετώπιση της ανερχόμενης ευρωπαϊκής Ακροδεξιάς.

«Από την ανείπωτη εκμετάλλευση των εργατών γης στη Μανωλάδα μέχρι το πρόσφατο έγκλημα στη Χαλανδρίτσα, από τις παράνομες επαναπροωθήσεις προσφύγων στα σύνορα ως τα στρατόπεδα κράτησης στην Αμυγδαλέζα, και από τις μαζικές προσαγωγές με βάση το χρώμα του δέρματος ως τους αποκλεισμούς των μεταναστών χωρίς χαρτιά από νοσοκομεία και σχολεία, ο ρατσισμός, θεσμικός και κοινωνικός, αποκαλύπτεται καθημερινά.

Στα χρόνια της ανερχόμενης ευρωπαϊκής Ακροδεξιάς, η αντίθεση στον ρατσισμό, σε μια πολιτική ανισότητας και ανελευθερίας, δεν εξαντλείται στις επετείους. Είναι καθημερινή υπόθεση, που περνά από την κοινή δράση Ελλήνων και μεταναστών. Για όλους αυτούς τους λόγους, ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει την αυριανή αντιρατσιστική κινητοποίηση, που οργανώνουν μεταναστευτικές κοινότητες και αντιρατσιστικές οργανώσεις, στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Κλαυθμώνος», αναφέρει το σχόλιο της Κουμουνδούρου.