X
Πατήστε εδώ για να γίνεται συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

Αντίσταση & Αλληλεγγύη Γυναικών σε Παλαιστίνη & Ισραήλ

Με αφορμή την τραγική επέτειο των 70 χρόνων από τη Νάκμπα (τη Μεγάλη Καταστροφή για τους Παλαιστίνιους το 1948) και μετά την πρόσφατη αποστολή του Μωβ σε Ισραήλ και Παλαιστίνη, το Μωβ διοργανώνει ανοιχτή εκδήλωση για το θέμα, με ιδιαίτερη αναφορά στην αντίσταση και την αλληλεγγύη των γυναικών στην Παλαιστίνη και το Ισραήλ, υποστηρίζοντας τα πάγια αιτήματα για το δικαίωμα της επιστροφής των Παλαιστινίων προσφύγων στον τόπο τους, και για τον τερματισμό της Ισραηλινής κατοχής της Παλαιστίνης.
|

Πέμπτη 10 Μαΐου 2018 ώρα 18:00

Studio New Star Art Cinema, Σπάρτης και Σταυροπούλου 33, Πλατεία Αμερικής

Πρόγραμμα:

Προβολή βίντεο για τη Νάκμπα, την Μεγάλη Πορεία για την Επιστροφή των Παλαιστινίων Προσφύγων και την κατάσταση στη Γάζα σήμερα.

Εισαγωγική ομιλία της Αλεξίας Τσούνη, από το Μωβ, για την πρόσφατη αποστολή σε Ισραήλ και Παλαιστίνη και τις σχετικές δράσεις, συνεντεύξεις και επαφές του Μωβ εκεί.

Προβολή βίντεο με συνέντευξη στο Μωβ της Ισραηλινής ακτιβίστριας και αντιρρησία συνείδησης Σαχάρ Βαρντί την 01/04/2018, μαζί με πλάνα του Μωβ από την διαδήλωση στα σύνορα με την Γάζα στις 31/03/2018 που διοργάνωσε η Συμμαχία Γυναικών για την Ειρήνη (Coalition of Women for Peace), φεμινιστική οργάνωση στο Ισραήλ ενάντια στην κατοχή της Παλαιστίνης και υπέρ μιας δίκαιης ειρήνης.

Ομιλία της Ατάλια Μπεν Αμπά, Ισραηλινής αντιρρησία συνείδησης από την οργάνωση Mesarvot – Refusing To Serve The Occupation (Αρνούμαστε να Υπηρετήσουμε την Κατοχή), η οποία φυλακίστηκε 3 φορές σε στρατιωτικές φυλακές στο Ισραήλ λόγω της άρνησής της να υπηρετήσει την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία στον Ισραηλινό στρατό και της αντίθεσής της στην συνεχιζόμενη κατοχή της Παλαιστίνης.

Προβολή βίντεο για το υπαίθριο Μουσείο του Τείχους στη Βηθλεέμ με ιστορίες αντίστασης Παλαιστινίων γυναικών και παιδιών.

Προβολή βίντεο με συνέντευξη στο Μωβ του Παλαιστίνιου ακτιβιστή Μπασέμ Ταμίμι, πατέρα της φυλακισμένης 17χρονης ακτιβίστριας Αχέντ Ταμίμι, μαζί με πλάνα του Μωβ από την επίθεση του ισραηλινού στρατού κατοχής στο χωριό Νάμπι Σάλεχ, Δυτική Όχθη, Παλαιστίνη, 6/4/2018. Προβολή βίντεο του Μωβ για την κατάσταση στη Χεβρώνα με τους Ισραηλινούς εποικισμούς και τη δράση της Νεολαίας Ενάντια στους Εποικισμούς (Youth Against Settlements) και του Διεθνούς Κινήματος Αλληλεγγύης (International Solidarity Movement).

Ομιλία της Ζακία Άκρα, Ελληνο-Παλαιστίνιας αναλύτριας για θέματα Μέσης Ανατολής και Υποψήφιας Διδάκτορος στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Ομιλία της Σίσσυς Βωβού, από το Μωβ, για το γυναικείο κίνημα αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό αγώνα στο Ισραήλ και παγκοσμίως, με άξονα τον τερματισμό της κατοχής.

Ερωτήσεις – Απαντήσεις, Τοποθετήσεις – Συζήτηση.

Προβολή ταινίας.

Παράλληλα στο φουαγιέ:

Έκθεση φωτογραφίας του Γιώργου Γιαννόπουλου από Ισραήλ και Παλαιστίνη, Μάρτιος-Απρίλιος 2018 (κατά τη διάρκεια της αποστολής του Μωβ).

Έκθεση καρτών γκράφιτι από την Παλαιστίνη.

Το Μωβ ευχαριστεί πολύ το Studio New Star Art Cinema για την ευγενική παραχώρηση του χώρου.

Περισσότερες πληροφορίες στην εκδήλωση στο facebook:


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις