Το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κατέθεσε την Τρίτη στη Βουλή το νομοσχέδιο με τον τίτλο «Μέτρα για την προώθηση των θεσμών της αναδοχής και υιοθεσίας», το οποίο φέρνει αλλαγές για την ταχεία ολοκλήρωση όλων των απαιτούμενων διαδικασιών σχετικά με τις υιοθεσίες και τις αναδοχές.

Ο Γ. Μιχελογιαννάκης δήλωσε ότι είναι ικανοποιημένος με το νομοσχέδιο που «δείχνει εξαιρετική κοινωνική ευαισθησία», αλλά είναι αντίθετος στο να δίνεται η δυνατότητα αναδοχής από ομόφυλα ζευγάρια, καθώς θεωρεί ότι η ελληνική κοινωνία δεν είναι έτοιμη για κάτι τέτοιο.

«Πρόκειται για εξαιρετικό νομοσχέδιο σε ό,τι αφορά την αναδοχή και την υιοθεσία, προστατεύοντας τα παιδιά με ειδικές ικανότητες και λύνοντας χρόνια προβλήματα που μέχρι σήμερα ταλάνιζαν τον δαιδαλώδη αυτόν χώρο, ο οποίος είχε πολλά γκρίζα σημεία σε ό,τι αφορά τις υιοθεσίες, και παράλληλα δείχνει εξαιρετική κοινωνική ευαισθησία.

Αυτό το κατά άλλα εξαίρετο νομοσχέδιο, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο αναδοχής από ομόφυλα ζευγάρια, ένα ενδεχόμενο που, ως γιατρό και ως πολιτικό, με βρίσκει αντίθετο, αφού πιστεύω ότι δεν είναι ώριμη η ελληνική κοινωνία για κάτι τέτοιο, ενώ παράλληλα για ένα τέτοιο εγχείρημα χρειάζεται τεράστια ψυχολογική υποστήριξη, κάτι που στην Ελλάδα δυστυχώς δεν έχουμε ακόμα πετύχει».