Πέρα από την πορεία του Πολυτεχνείου, η κυβέρνηση αποφάσισε να μην επιτρέψει ούτε τις καταθέσεις στεφάνων. Τη Δευτέρα εκπρόσωποι της ΟΛΜΕ αρχικά προσπάθησαν να καταθέσουν στεφάνι για τους νεκρούς της εξέγερσης του 1974 στον χώρο του Πολυτεχνείου, με την αστυνομία να της απαγορεύει την είσοδο.

Αργότερα, εκπρόσωποι του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, μετέβησαν και εκείνοι στον χώρο του Πολυτεχνείου προκειμένου να καταθέσουν και αυτοί με τη σειρά τους στεφάνι. Ωστόσο παρά το γεγονός ότι τήρησαν ακόμα και «τον περιορισμό της αστυνομικής διάταξης», η αστυνομία δεν τους επέτρεψε την είσοδο.

Σύμφωνα με ενημέρωση του γενικού γραμματέα του ΔΣΑ, Μ. Καλαντζόπουλου, την οποία και ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο δικηγόρος και μέλος του Συλλόγου, Θανάσης Καμπαγιάννης, «ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών μαζί με εκπρόσωπο της Ολομέλειας επρόκειτο σήμερα να καταθέσει στεφάνι στο Πολυτεχνείο, ως ελάχιστο φόρο τιμής σε όσους έχασαν τη ζωή τους στο Πολυτεχνείο.

Τηρώντας και τον περιορισμό της αστυνομικής διάταξης (ανεξαρτήτως αν προσωπικά διαφωνώ με αυτή) προβήκαμε στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να λάβει χώρα η κατάθεση του στεφάνου. Παρά ταύτα μόλις ενημερώθηκα ότι απαγορεύθηκε στους εκπροσώπους του δικηγορικού σώματος να καταθέσουν στεφάνι», αναφέρει ο Μ. Καλαντζόπουλος.

Η ενημέρωσή του καταλήγει επισημαίνοντας πως «έχουμε χρέος να διαφυλάξουμε τη δημοκρατία, την ιστορία και τους αγώνες του σώματος. Και ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών και η Ολομέλεια οφειλουν να δράσουν άμεσα καταδικάζοντας απερίφραστα τέτοιες συμπεριφορές».

Από πλευράς του ο Θανάσης Καμπαγιάννης έκανε λόγο για «αυταρχικό κατήφορο του καθεστώτος Μητσοτάκη».