Επικαλούμενος το άρθρο 38 του προ ολίγων ημερών ψηφισμένου ν.4497, ο Δήμος  αρνείται στην Εθελοντική Ομάδα Δράσης τη χρήση του συνηθισμένου χώρου της εμποροπανήγυρης για να γίνει η διανομή προϊόντων χωρίς μεσάζοντες που αντιστοιχούν σε παραγγελίες για 366 οικογένειες. Έτσι η ομάδα δεν πρόκειται να πραγματοποιήσει την 70ή της διανομή, σύμφωνα με το «Δρόμο της Αριστεράς».
 
Η Εθελοντική Ομάδα αναφέρει σε ανακοίνωση της πως «σύμφωνα με τον νέο νόμο που έχουν ψηφίσει και οι 4 βουλευτές του νομού μας, χωρίς να λάβουν υπόψιν τους όλα όσα επισημάναμε τους τελευταίους 8 μήνες για το επίμαχο άρθρο 37, πρέπει η κινηματική μας δράση να αποκτήσει νομική οντότητα, δηλαδή να γίνει σύλλογος και να αποκτήσει ΑΦΜ, να ζητά σε ετήσια βάση την έγκριση των παραγγελιών από τον Δήμο ο οποίος για να τις εγκρίνει θα πρέπει να έχει στη διάθεσή του τον απολογισμό της ομάδας με τα ονόματα των καταναλωτών και των παραγωγών. Επίσης, ο Δήμος Κατερίνης θα ορίζει εκπρόσωπό του, ο οποίος θα συμμετέχει στις δράσεις με στόχο τον έλεγχό τους».
 
Ωστόσο η ομάδα έχει αποφασίσει να συνεχίσει τη δράση της σε διαφορετικό όμως μέρος πληρώντας όσα επιβάλλει ο νόμος για το ηλεκτρονικό εμπόριο.