Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, δεν προέκυψε από τη σύμβαση για την προμήθεια του συγκεκριμένου οπλικού συστήματος απιστία σε βάρος του δημοσίου, τονίζοντας ότι οι κατηγορούμενοι δεν είχαν δόλο. Για την υπόθεση κατηγορούνται 17 άτομα, μεταξύ των οποίων και ο Θωμάς Λιακουνάκος.
 
Σύμφωνα με βούλευμα του συμβουλίου Εφετών (1142/2016), η προμήθεια του συστήματος έγινε από την εταιρεία SONAK του Θ. Λιακουνάκου και είχε δοθεί προκαταβολή 40 εκατ.ευρώ. Ο Θ. Λιακουνάκος μαζί με ακόμη ένα πρόσωπο κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε απιστία, ενώ για το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία παραπέμφθηκαν οι πρώην γενικοί γραμματείς Εξοπλισμών, Γιώργος Κολίρης και Ευάγγελος Βασιλάκος. Κατηγορούμενοι για απλή συνέργεια σε απιστία είναι ο πρώην αναπληρωτής γενικός γραμματέας Εξοπλισμών, Αντώνης Κάντας, και τότε στελέχη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
 
Σύμφωνα με τη δικογραφία, προκύπτει ότι στην εταιρεία του Θ. Λιακουνάκου καταβλήθηκε ως προκαταβολή το ποσό των 34.515.615 ευρώ, ενώ αναφέρεται ότι το σύστημα παρεμβολής που προσέφερε η εταιρεία απέτυχε στις δοκιμές πεδίου που έγιναν το 2001, δηλαδή προ της υπογραφής της σύμβασης.