Σύμφωνα με την Καθημερινή, ο εισαγγελέας πρότεινε την απαλλαγή του επιχειρηματία, Θωμά Λιακουνάκου, του στενού του συνεργάτη στην εταιρεία SONAK Ηλία Αρκουμανέα, του πρώην Γενικού Διευθυντή Εξοπλισμών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας Γιάννη Σμπώκου καθώς του πρώην αναπληρωτή διευθυντή εξοπλισμών, Αντώνη Κάντα.

Όπως αναφέρεται, ο τέσσερις κατηγορούμενοι αντιμετώπιζαν κατά περίσταση τα αδικήματα της απιστίας, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, καθώς και της ηθικής αυτουργίας στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Η κύρια σύμβαση υπεγράφη το 1998 επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλο στο Εθνικής Άμυνας και την προκαταρκτική έρευνα διενήργησε η Εισαγγελία Διαφθοράς. Το αποτέλεσμα σύμφωνα με την προκαταρκτική εξέταση ήταν το Ελληνικό Δημόσιο να υποστεί ζημία που αγγίζει τα 5 εκατ. ευρώ.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο εισαγγελικός λειτουργός υποστήριξε την Τετάρτη κατά την αγόρευσή του ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων πως δεν προέκυψαν στοιχεία ενοχής των τεσσάρων στην υπόθεση, ενώ η απόφαση του Δικαστηρίου θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.