Το κείμενο του Γ. Ραχιώτη:
 
«Μια οφειλόμενη δημόσια απάντηση
 
» Στα τρία παιδιά με κουκούλες που μου κατάφεραν δύο χτυπήματα στο κεφάλι  στις 4.10.2014.
 
» Στον ΦΤ που τους έστειλε.
 
» Σε όσους δίνουν πολιτική στήριξη σε τέτοιες πρακτικές.
 
» Δεν είναι και σπουδαίο κατόρθωμα να χτυπήσετε αιφνιδιαστικά κάποιον την ώρα που έτρωγε αμέριμνος. Η αναπαραγωγή μεθόδων του παρακράτους, της ακροδεξιάς και του υπόκοσμου τις δικαιώνει και δίνει στην κρατική καταστολή εναντίον σας τη νομιμοποίηση που της έλειπε.
 
» Είναι 'πιασάρικο'  να γράφεις ότι 'ξυλοκοπήθηκε γνωστός δικηγόρος, γυμνοσάλιαγκας, που πληρώνεται ακριβά, …γαλλομαθής, κλπ». Καλύτερα όμως να αφήσετε τα 'πιασάρικα' για τα ΜΜΕ των εφοπλιστών και των εργολάβων. Η πολιτική πάλη δεν είναι επικοινωνιακά τρικ ούτε αναμάσημα των κλισέ που παράγουν οι προπαγανδιστές της απέναντι όχθης.
 
» Τη μαχητικότητά σας καλύτερα να τη δείξετε απέναντι στους ξένους νεοαποικιοκράτες, στα ντόπια δουλικά τους  -την ελίτ αυτού του τόπου και στα κατασταλτικά τους όργανα- τους διώκτες σας. Όχι απέναντι σ' αυτούς που στηρίζουν ανθρώπους του χώρου σας στα δύσκολα, όταν βρίσκονται με τις χειροπέδες, όταν υφίστανται βασανιστήρια, όταν βιώνουν την αδικία. Όχι απέναντι σ' αυτούς που μοιράστηκαν μαζί τους ταπεινώσεις και προσπαθούν να σώσουν οτιδήποτε κι αν σώζεται.
 
» Η συνειδητή διακίνηση ψεμάτων ας μείνει χαρακτηριστικό μόνο των προπαγανδιστών της απέναντι όχθης:
 
» Ο μεγαλοδικηγόρος που χρεώνει ανθρώπους που υφίστανται πολιτικές διώξεις 15 και 20.000 ευρώ είναι καθαρό ψέμα και οι συντάκτες του κειμένου το ξέρετε. Είναι προβοκάτσια πρώτα απ' όλα για το χώρο που υποτίθεται ότι ανήκετε. Αν οι διωκόμενοι αναρχικοί και οι οικογένειές τους είχαν 15 και 20.000 να πληρώνουν για δικηγόρους, ούτε στα λαϊκά στρώματα θα ανήκαν ούτε αναρχικοί θα ήταν, ούτε θα γίνονταν αντικείμενο διώξεων. 
 
» Όλοι οι δικηγόροι που υπερασπιστήκαμε ανθρώπους που αντιστέκονται το κάναμε με ασήμαντες αμοιβές και για αυτούς που δεν είχαν, χωρίς καμία αμοιβή.  Η ανοχή του ψέματος από πολιτικούς χώρους είναι αμοραλισμός και ο αμοραλισμός η αρχή της διαφθοράς.
 
» Οι παραπλανητικοί αντιπερισπασμοί δεν πρέπει να ξεγελούν κανένα.
 
» Η αγανάκτηση του ΦΤ -που δεν τόλμησε να υπογράψει το κείμενο που ανάρτησε- για τους 'μεγαλοδικηγόρους' δεν είναι γνήσια: Αυτόκλητος αναζητούσε δικηγόρο για συγκατηγορούμενό του, τελικά αδιαφόρησε – τον εγκατέλειψε χωρίς υπερασπιστή. 
 
» Εκ των υστέρων οργάνωσε επίθεση στο 'μεγαλοδικηγόρο' που δεν του είχε αναθέσει τίποτα! Άλλωστε δεν θα μπορούσε να μου είχε 'αναθέσει' τίποτα, αφού εκπροσωπούσα άλλον κατηγορούμενο με υπερασπιστικές θέσεις τελείως διάφορες αυτού για τον οποίο υποτίθεται πως ενδιαφερόταν. Ο 'επαναστατικός τσαμπουκάς' δυστυχώς συγκαλύπτει αδιαφορία και αδράνεια.
 
» Όσο με αφορά στα 28 χρόνια της δικηγορίας μου, ουδέποτε υπήρξα αυτόκλητος υπερασπιστής οποιουδήποτε, ουδέποτε εκπροσώπησα κάποιον χωρίς ρητή εντολή από τον ίδιο και τους οικείους του, ουδέποτε θα αναλάμβανα ταυτόχρονα εντολείς με ασύμβατες υπερασπιστικές θέσεις. 
 
» Υπεράσπισα πάντα αυτούς που αντιστέκονταν, τους 'από κάτω', με κριτήριο -αποκλειστικά- τη στάση τους απέναντι στο κατεστημένο και την ελίτ, άσχετα αν υιοθετούσα την α' ή τη β' επιλογή/πρακτική τους. Αυτό θα συνεχίσω να κάνω χωρίς να επηρεασθώ από φτήνιες, ύβρεις και απειλές. Μαθημένα τα βουνά από χιόνια…
 
» ΥΓ: Δεν θα ξεχάσω το παιδί με την κουκούλα που σήκωσε το μπουκάλι να με χτυπήσει και ξανακατέβασε το χέρι του…».
 
Θα ξανασυναντηθούμε φίλε! Εκεί που πρέπει! Στους Αγώνες!