Το σχέδιο της διακήρυξης αναφέρει ότι οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα εργασθούν για μία Ενωση που προωθεί την οικονομική και κοινωνική πρόοδο, συνοχή και σύγκλιση, λαμβάνοντας υπ΄όψιν την ποικιλία των κοινωνικών μοντέλων και τον ρόλο κλειδί των κοινωνικών εταίρων. «Εάν η διακήρυξη δεν περιλαμβάνει τα θέματα που αποτελούν προτεραιότητα για την Πολωνία, δεν θα την αποδεχθούμε», δήλωσε η Μπ.Σίντλο στο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο TVN.
 
«Η ενότητα της Ευρωπαϊκής Ενωσης , η υπεράσπιση μίας στενής συνεργασίας με το ΝΑΤΟ, η ενίσχυση του ρόλου των εθνικών κυβερνήσεων και οι κανόνες της ενιαίας αγοράς που δεν μπορεί να διαιρούν αλλά να ενώνουν, αυτές είναι οι τέσσερις προτεραιότητες που πρέπει να περιλαμβάνονται στην διακήρυξη, διευκρίνισε η Μ.Σίντλο.
 
Σημειώνεται ότι πριν από λίγες ημέρες, ο ηγέτης του κυβερνώντος Κόμματος Δικαίου και Δικαιοσύνης, Γιάροσλαβ Κατσίνσκι, προειδοποίησε ότι η Βαρσοβία θα δώσει σκληρή μάχη στη σύνοδο κορυφής της Ρώμης και δεν θα αποδεχθεί οποιαδήποτε μορφή Ευρώπης πολλών ταχυτήτων.