Με απειλές ότι «θα τους κλείσουν πίσω από τα σίδερα» ή «θα τους στείλουν πίσω με το ίδιο αεροπλάνο» υποδέχονται τους τέσσερις βουλευτές και αξιωματούχους της Προoδευτικής Διεθνούς που μεταβαίνουν στη Βολιβία ως παρατηρητές των εκλογών της 18ης Οκτωβρίου, ο ντε φάκτο υπουργός Προεδρίας, Αρτούρο Μουρίγιο, και ο επικεφαλής του τελωνειακού τμήματος ελέγχου αλλοδαπών της Βολιβίας, Μαρσέλ Ρίβας. Μεταξύ των τεσσάρων είναι και η βουλευτής του ΜΕΡΑ25 και αντιπρόεδρος του Ελληνικού κοινοβουλίου, Σοφία Σακοράφα, η οποία βρίσκεται καθ’ οδόν προς την χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Συγκεκριμένα, ο ντε φάκτο υπουργός Προεδρίας της Βολιβίας, και δεξί χέρι της ντε φάκτο προέδρου Ζανίν Ανιές, αφού μιλήσει περί εκλογών και «γιορτής της δημοκρατίας», απείλησε τους παρατηρητές λέγοντας ότι «ξέρουμε ποιοί είναι και που είναι», και λέγοντας ότι «δεν είναι ευπρόσδεκτοι» καθώς στόχος τους είναι «να προκαλέσουν βία» και ότι γι’ αυτό «θα τους βάλουν ή σε ένα αεροπλάνο ή πίσω απο΄τα κάγκελα».

Στο ίδιο πνεύμα, ο Μαρσελ Ριβας χαρακτηρίζει την αποστολή των παρατηρητών της Προοδευτικής Διεθνούς ως «τέσσερις γνωστούς ακροαριστερούς» οι οποίοι συνδέονται «με το εγκληματικό καθεστώς Μοράλες» και γι’ αυτό «θα υποστούν τις συνέπειες».

«Αν τολμήσουν, δεν ξέρουν τι τους περιμένει. Η βουλευτής του ΜΕΡΑ25 Σοφία Σακοράφα θα είναι ένας πολύ δύσκολος φυλακισμένος. Και αυτό είναι υπόσχεση» ήταν η απάντηση του Γιάνη Βαρουφάκη στις απειλές, μέσω τουίτερ.