Ο καταδικασμένος για εγκληματική οργάνωση και ηγετικό μέλος της ναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, Γιάννης Λαγός παραμένει ακόμα ευρωβουλευτής και εκτός φυλακής, αφού ισχύει η ασυλία του όντας εκλεγμένος στην Ευρωβουλή. Ωστόσο την Πέμπτη πρόκειται να ξεκινήσει – με καθυστέρηση τεσσάρων μηνών από την καταδίκη του σε φυλάκιση – η συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, προκειμένου να γίνει άρση ασυλίας τους και να αντιμετωπίσει την καταδίκη του.

Το συγκεκριμένο γεγονός ανέδειξε σε δημοσίευμά της η «Εφημερίδα των Συντακτών» στις 30 Ιανουαρίου, στην έντυπη έκδοσή της. Το δημοσίευμα είχε τίτλο «Άδειασε το γραφείο του στις Βρυξέλλες ο Λαγός» και έμελλε να προκαλέσει την αντίδραση του πρώην χρυσαυγίτη ευρωβουλευτή, ο οποίος εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία επιτίθεται κατά της εφημερίδας με απειλές προς τους δημοσιογράφους, γράφοντας χαρακτηριστικά «”θα φτύσετε αίμα” μαζί μου», βάζοντας ωστόσο τη φράση σε εισαγωγικά, εν είδη σχήματος λόγου.

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσής του την οποία δημοσίευσε στο ακροδεξιό υποκατάστατο της εγκληματικής οργάνωσης, την «ΕΛΑΣΥΝ», γράφει επίσης ότι «επειδή εγώ έχω μάθει να μιλάω με στοιχεία, τους προσκαλώ στο γραφείο μου, να δουν με τα μάτια τους τον εφιάλτη τους να ζωντανεύει. Δειλοί και ψεύτες πάντα. Αυτοί είναι οι αριστεροί δημοσιογράφοι που μόνο τα γέλια μου προκαλούν. Σας περιμένω όποτε θέλετε».

Ωστόσο ο πρώην συντονιστής των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής, δεν έμεινε στις απειλές κατά της εφημερίδας αλλά φρόντισε να στοχοποιήσει, πέρα από την συντάκτρια του άρθρου που τον ενόχλησε και σειρά άλλων ΜΜΕ αλλά και ευρωβουλευτών. Σε κοινοποίηση της ανακοίνωσης – απειλής του στο twitter, ο Γ. Λαγός, «τάγκαρε» την εφημερίδα Documento, το γραφείο Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, το περιοδικό Hot Doc, τον ιστότοπο «Κουτί της Πανδώρας» και τους ευρωβουλευτές τους ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιο Κούλογλου και Κώστα Αρβανίτη. Παράλληλα πρόσθεσε στις αναφορές του τα Ίμια, τη Βουλή αλλά και την εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη «Φως στο Τούνελ».

Στην απάντησή του ο Γ. Λαγός δηλώνει επίσης σίγουρος ότι θα βρίσκεται στην Ευρωβουλή για άλλα 3,5 χρόνια. «Η προσπάθεια τους, να άρουν την ασυλία μου, έχει βαλτώσει χάρη στις εξαιρετικές νομικές ενέργειες του Κ.Πλεύρη», αναφέρει ακόμη.