Ο Θ. Πάγκαλος καλεί όποιον έγραψε την ανακοίνωση «αν έχει το στοιχειώδες φιλότιμο» να την υπογράψει, διότι «κάπου πρέπει να σταματήσει αυτή η ιστορία που με βρίζουν συνεχώς και με συκοφαντούν».
 
Προσθέτει επίσης, πως ήταν ομόφωνη η απόφαση της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής που τον απάλλαξε από πολιτική ή όποια άλλη ευθύνη για την υπόθεση Οτσαλάν.
 
«Ευθύνες μπορεί να είχα για άλλους λόγους, αλλά η ανακοίνωση λέει ότι παρέδωσα τον Οτζαλάν στην ΜΙΤ και αυτό δημιουργεί μια μη τυχαία συνάντηση με τους νεοναζί νοσταλγούς της χούντας. Λέει, δηλαδή, ότι αυτή είναι η παρέα μου. Ας βάλουν το ονοματάκι τους και η Δικαιοσύνη θα τα βρει», αναφέρει ο κ. Πάγκαλος.
 

Επίθεση με αφορμή την Σ. Σουλεϊμάν
 

Ο διαξιφισμός ξεκίνησε μετά την τοποθέτηση του Θ. Πάγκαλου στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM, πως με την απόσυρση της υποψηφιότητας της Σαμπιχά Σουλεϊμάν, ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε «τεμενά στον Ερντογάν» και κήρυξε «πίστη στα θέσφατα του προξενείου».
 
Ο σχολιασμός που συνόδευσε την παρουσίαση του θέματος της κ. Σουλεϊμάν από το βραδινό δελτίο ειδήσεων του MEGA, εξόργισε το ΣΥΡΙΖΑ με αποτέλεσμα να εκδοθεί η επίμαχη ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου.
 
«Η συμπύκνωση της επίθεσης από το εμετικό παραλήρημα του δελτίου του MEGA, δε μας προκαλεί έκπληξη. Διαπλοκή, διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα και νεοναζί σε απόλυτο συντονισμό», αναφέρεται μεταξύ άλλων.