Την αποκάλυψη έκανε ο Νίκος Τόσκας σε τηλεοπτική εκπομπή του Αντ1, σημειώνοντας πως οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη, με σκοπό τον εντοπισμό των αποστολέων.
 
«Έχουμε τρεις σφαίρες για σένα» φέρεται να ανέφερε η επιστολή που έχουν στα χέρια τους οι αρχές, σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.
 
Ο Ν. Τόσκας ανέφερε πως η επιστολή δεν ανέγραφε αποστολέα, υπογραμμίζοντας την σημασία που της δίνουν οι αστυνομικές αρχές, ειδικά ενόψει ενός συλλαλητηρίου όπως το επερχόμενο της Κυριακής, για το οποίο ήδη υπάρχει τεταμένη ατμόσφαιρα.
 
«Δεν χρειάζεται να σχολιάσουμε πόσο επικίνδυνο είναι να στέλνει κάποιος επιστολές επειδή δεν τους αρέσει ο τρόπος διαπραγμάτευσης. Προσπαθούμε να βρούμε στοιχεία γι' αυτούς που έστειλαν την επιστολή. Ήδη έχουν επιληφθεί οι αρμόδιες αστυνομικές αρχές για να βρεθεί μια άκρη για αυτούς που προσπαθούν να δυναμιτίσουν ακόμη και το κλίμα της ειρηνικής διαδήλωσης» συμπλήρωσε ο Ν. Τόσκας.

Κοτζιάς: Περιμένω ΝΔ και Ιερά Σύνοδο

Στην επιβεβαίωση της πληροφορίας που κατέθεσε ο Νίκος Τόσκας, προχώρησε λίγη ώρα αργότερα ο υπουργός Εξωτερικών, που υπογράμμισε πως μέσα ενημέρωσης τον στοχοποιούν επί χρόνια, ενώ κάλεσε τη Νέα Δημοκρατία και την Εκκλησία να καταδικάσουν τις απειλές απερίφραστα.
 
«Επί χρόνια, συγκεκριμένα συστήματα, έντυπα και κανάλια με συκοφαντούν ώστε να με στοχοποιήσουν. Τους ενοχλεί ότι δεν με κρατά κανείς. Είναι οι ηθικοί αυτουργοί των απειλών για τη σωματική ακεραιότητα και ζωή μου. Περιμένω ΝΔ και Ιερά Σύνοδος να τις καταδικάσουν χωρίς μεν και αλλά» ανέφερε το μήνυμα του Νίκου Κοτζιά στον λογαριασμό του στο twitter.
 

 
Κύκλοι του υπουργείου Εξωτερικών, τους οποίους επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο, υπογραμμίζουν ότι οι συνεχείς συκοφαντίες σε βάρος του ΥΠΕΞ διαμορφώνουν την ατμόσφαιρα αυτή. 
 
Παράλληλα, καταδικάζουν κατηγορηματικά τις απειλές αυτές, για προσθέσουν ότι (οι απειλές) δεν θα σταθούν εμπόδιο στην αποφασιστικότητα του κ. Κοτζιά για επίτευξη αμοιβαίας αποδεκτής λύσης που θα εξυπηρετεί το εθνικό συμφέρον.
 

Άμεση αντίδραση της κυβέρνησης

 
«Μετά τις “σφαίρες για τους προδότες” που υποσχόταν η επικεφαλής ακροδεξιού κόμματος, σε κάλεσμά της για το συλλαλητήριο της Κυριακής, σήμερα οι σφαίρες έφθασαν με απειλητικές επιστολές στον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.
 
Και επισημαίνει: «Η Νέα Δημοκρατία εδώ και δύο ημέρες δεν έχει βρει ούτε μία λέξη για να καταδικάσει τις φασιστικές απειλές».
 
«Όσοι αγκαλιάζουν την ακροδεξιά, χαϊδεύουν τα αυτιά των μισαλλόδοξων πατριδοκάπηλων και επιχειρούν να διχάσουν τους Έλληνες, ας αναλάβουν τις ευθύνες τους», καταλήγει το Μέγαρο Μαξίμου.
 

Τόσκας: Έχουν λάβει και άλλοι επιστολές

 
«Τώρα εστάλη η επιστολή. Τώρα γίνονται ενέργειες προκειμένου να αποκαλυφθεί αυτός που έστειλε την επιστολή. Τώρα είναι η ώρα που πρέπει να καταδικαστούν ακραίες ενέργειες, ενέργειες ανθρώπων της ακροδεξιάς και ανθρώπων που προσπαθούν να προβοκάρουν».
 
«Εμείς δεν παίζουμε με σκοπιμότητες, οφείλουμε να παρουσιάζουμε το πρόβλημα, να πούμε ότι δυστυχώς υπάρχουν άνθρωποι που έχουν ξεπεράσει τα όρια ώστε να απομονωθούν οι άνθρωποι αυτοί από το κοινωνικό σύνολο και να μπορέσουν όσοι επιθυμούν να εκφραστούν με ειρηνικό τρόπο», συμπλήρωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη.
 
«Υπάρχουν επιστολές και σε άλλα υπουργεία και θα δούμε τι γίνεται» είπε εξάλλου το κυβερνητικό στέλεχος, μιλώντας στην ΕΡΤ.