Ο ειδικός συντονιστής της Πρωτοβουλίας «Ένα καράβι για τη Γάζα» και επίκουρος καθηγητής του ΕΜΠ, Γιάννης Μαΐστρος, μας πληροφόρησε ότι οι Έλληνες ακτιβιστές αναμένεται να φθάσουν στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας στις 22.30  με 23.00 το βράδυ με το C-130 που αναχώρησε από το ίδιο αεροδρόμιο στις 15.30 το απόγευμα. Δεν είναι ακόμη γνωστό υπό ποιο καθεστώς επιστρέφουν: αυτό της απέλασης ή της απελευθέρωσης. Θα επιβιβαστούν όλοι οι Έλληνες, ενώ γίνονται προσπάθειες για την επιστροφή και ενός Τυνήσιου, ο οποίος έχει άδεια παραμονής στην Ελλάδα.  
 
Σχετικά με το κείμενο-καταγγελία των Ελλήνων κρατουμένων στις φυλακές Be’er-Sheva, ο κ. Μαΐστρος ανέφερε ότι κατάφεραν κάποιοι από τους ακτιβιστές να το παραδώσουν  στον  Έλληνα Πρέσβη κατά τη χθεσινή του επίσκεψη, με εντολή να παραδοθεί συγκεκριμένα σε δύο πρόσωπα από την Πρωτοβουλία «Ένα Καράβι για τη Γάζα».
 
Η ακριβής ώρα για τη διεξαγωγή της συνέντευξης Τύπου που έχει ανακοινωθεί ότι θα δοθεί με την επιστροφή των κρατουμένων παραμένει ανοιχτή, καθώς αφενός εξαρτάται από τις αντοχές των ακτιβιστών, αφετέρου από την προχωρημένη ώρα που θα φθάσουν στην Ελλάδα. Υπάρχει, πάντως, το ενδεχόμενο η συνέντευξη να πραγματοποιηθεί αύριο, ημέρα και του συλλαλητηρίου στο οποίο καλεί η Πρωτοβουλία, στις 19.00 στα Προπύλαια. Η Πρωτοβουλία έχει απευθύνει έκκληση προς την ΕΣΗΕΑ να καλυφθεί το γεγονός, ως απεργιακό δελτίο, δεδομένου ότι αύριο υπάρχει 24ωρη απεργία όλων των εργαζομένων στα ΜΜΕ.