X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

Απέναντι στην επίταξη για τη δημιουργία «κλειστού κέντρου» οι κάτοικοι του Μανταμάδου

«Είμαστε όλοι αντίθετοι, αυτά τα έκανε μόνο η χούντα, να επιτάσσει χωρίς τη θέληση των ανθρώπων», είπε ο πρόεδρος του Μανταμάδου, Χαράλαμπος Τζελαϊδης για τη δημιουργία νέας δομής κλειστού τύπου στη θέση Καράβα με επίταξη της περιοχής μετά από υπουργική απόφαση. «Έχω τη διάθεση να δώσω δημόσια περιουσία για να γίνουν έργα πολιτισμού και ανάπτυξης που τόσο ανάγκη τα έχει το νησί- όχι για να κάνω νεκροταφεία ψυχών» ξεκαθάρισε ο ίδιος.
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
|

«Είμαστε όλοι αντίθετοι, αυτά τα έκανε μόνο η χούντα, να επιτάσσει χωρίς τη θέληση των ανθρώπων», τόνισε αρχικά ο πρόεδρος του Μανταμάδου, Χαράλαμπος Τζελαϊδης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Νησί», επισημαίνοντας ότι ενημερώθηκε από το μέσο για τη δημιουργία νέας δομής κλειστού τύπου στη θέση Καράβα που ανακοινώθηκε νωρίτερα από την κυβέρνηση.

«Έχω τη διάθεση να δώσω δημόσια περιουσία για να γίνουν έργα πολιτισμού και ανάπτυξης που τόσο ανάγκη τα έχει το νησί- όχι για να κάνω νεκροταφεία ψυχών» ξεκαθάρισε.

Σημειώνεται ότι προ ημερών το τοπικό συμβούλιο της κοινότητας εξέδωσε απόφαση ενάντια στη νέα δομή, όπου μέχρι χθες απλώς φημολογούνταν ενώ τώρα η περιοχή επιτάχθηκε.

Κάθετα αντίθετη η τοπική κοινότητα γιατί «η περιοχή εκεί είναι στρατηγικής σημασίας. Εκεί θα πέσουν οι πεζοναύτες και τα ελικόπτερα σε περίπτωση πολέμου. Αν έχεις 7 χιλιάδες ανθρώπους εκεί μέσα και έρθουν τα τούρκικα ελικόπτερα, θα έρθουν πιο γρήγορα στο πλάτωμα αυτό» επισήμανε ο κ. Τζελαϊδης. «Και πάνω απ’ όλα εκεί υπάρχουν αγρότες και κτηνοτρόφοι που έχουν πάνω από 4 χιλιάδες ζωντανά, τα οποία θα ξεκληριστούν- μετά τις εξευτελιστικές τιμές του γάλακτος, του λαδιού, του κρέατος, πάνε να μας αφανίσουν όλους», πρόσθεσε.

Και τόνισε: «Μολών Λαβέ! Ας έρθουν να την πάρουν, θα μας βρουν μπροστά τους, θα προβάλλουμε τα κορμιά μας».

Υπενθυμίζεται ότι με αναφορές στην ανάγκη «αποφυγής της διακινδύνευσης της δημόσιας τάξης και υγείας» αλλά και τη δημιουργία των κλειστών κέντρων κράτησης, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι επιτάσσει κτίρια και εκτάσεις σε νησιά του Αιγαίου νωρίτερα. «Κάθε παραβίαση κανόνα εσωτερικής τάξης, επηρεάζει αρνητικά το αίτημα για άσυλο και επιταχύνει τη διαδικασία επιστροφής του παραβάτη» τόνισε επίσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κάνοντας επίσης λόγο για «ελεγχόμενες εξόδους με κάρτα για ορισμένο χρονικό διάστημα» από τα κλειστά κέντρα.

Η κυβέρνηση επιτάσσει ακίνητα για τα κλειστά κέντρα κράτησης προσφύγων


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις