Την ώρα που ολοένα και πληθαίνουν οι σχολικές καταλήψεις σε όλη την επικράτεια με τους μαθητές να διαμαρτύρονται για τις συνθήκες, οι αστυνομικές αρχές στο Κερατσίνι προχώρησαν σε προσαγωγή μαθητών που βρισκόντουσαν έξω από το σχολείο τους που τελούσε υπό κατάληψη.

Σε σχετική καταγγελία παραθέτοντας λεπτομέρειες για το περιστατικό προχώρησε η τοπική ΚΝΕ ενώ ανακοίνωση καταδίκης εξέδωσε ο δήμαρχος της πόλης.

Στην καταγγελία των Οργανώσεων του ΚΚΕ αναφέρεται: «Οι απαντήσεις που πήραν οι μαθητές και οι γονείς στην ερώτηση για ποιο λόγο έγινε προσαγωγή ήταν πολλές και διάφορες. Ανάμεσα σε αυτές ήταν πως τους πήγαν στο τμήμα “για πιθανό βανδαλισμό σχολείου”, “γιατί απαγορεύεται η κυκλοφορία ανηλίκων στις 6.00 το πρωί(!)”, πως “η διαταγή ήρθε από τα κεντρικά της Αστυνομίας”, ενώ ακούστηκε και το επιχείρημα πως “η συνάντηση των μαθητών αποτελούσε συνάθροιση άνω των 9 ατόμων, η οποία απαγορεύεται σύμφωνα με τα νέα μέτρα που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση” και αυτό την ώρα που οι ίδιοι μαθητές αναγκάζονται να κάνουν μάθημα σε αίθουσες των 22-25 και παραπάνω μαθητών ανά τάξη!».

Μάλιστα, στην καταγγελία υπενθυμίζεται ότι «το συγκεκριμένο σχολείο είναι αυτό στο οποίο διαπιστώθηκε επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού την προηγούμενη εβδομάδα και δεν τηρήθηκε κανένα απολύτως υγειονομικό μέτρο, μιας και οι οδηγίες που δόθηκαν από τον ΕΟΔΥ, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο διευθυντής του σχολείου, ήταν πως εφόσον το κρούσμα ήταν ασυμπτωματικό δεν χρειάζεται να γίνει απολύτως τίποτα, πως αρκεί να μείνει το κρούσμα και η οικογένειά του σε καραντίνα 14 ημερών. Δηλαδή πως δεν απαιτείται ούτε ιχνηλάτηση των επαφών του εντός σχολικής κοινότητας, ούτε τεστ σε καθηγητές, γονείς, καθαρίστριες του σχολείου. Ενώ ακόμα και η απολύμανση -που από μόνης της δεν διασφαλίζει τίποτα- έγινε 2 μέρες μετά την ενημέρωση πως υπάρχει κρούσμα και ενώ το σχολείο λειτουργούσε σαν να μην συμβαίνει τίποτα μέχρι τότε».

«Τα προβλήματα στην εκπαίδευση δεν αντιμετωπίζονται με καταστολή»

«Η σημερινή επέμβαση των αστυνομικών αρχών σε σχολείο της πόλης, προκειμένου να συλλάβουν μαθητές που θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για τα προβλήματα που έχουν να κάνουν με το άνοιγμα των σχολείων στην περίοδο της πανδημίας, είναι αδικαιολόγητη και επικίνδυνη» αναφέρει ο δήμαρχος, Χρήστος Βρεττάκος, προσθέτοντας ότι «οφείλουμε όλοι μαζί, Τοπική Αυτοδιοίκηση, εκπαιδευτική κοινότητα, σύλλογοι γονέων και τοπικοί υγειονομικοί φορείς να διεκδικήσουμε και να κατακτήσουμε τις πιο σωστές λύσεις για να προστατευθεί η δημόσια υγεία. Ο αγώνας για την προστασία της υγείας των μαθητών είναι πρωτίστως δική μας υπόθεση».

*Στην κεντρική φωτογραφία οι προσαχθέντες μαθητές με τους γονείς τους έξω από το Αστυνομικό Τμήμα/ Πηγή: 902.gr