«Με τη φασιστική συμπεριφορά της Δυτικογερμανικής κυβέρνησης το 1974 απέναντι στους απεργούς πείνας της RAF» παρομοιάζει ο Νίκος Μαζιώτης την ακούσια νοσηλεία του ίδιου και της Πόλας Ρούπα στο νοσοκομείο της Νίκαιας, ενώ τονίζει πως δεν πρόκειται να σταματήσει την απεργία πείνας και πως «από την απομόνωση θα βγω νεκρός ή ζωντανός».

Το μέλος του Επαναστατικού Αγώνα κατηγορεί την κυβέρνηση πως μεθοδεύει την κράτησή του στην απομόνωση, καταγγέλλοντας μάλιστα το παράνομο καθεστώς με το οποίο κρατείται εδώ και μία εβδομάδα σε χώρο που χρησιμοποιείται μόνο για παραμονή μίας ημέρας.

Διαβάστε ολόκληρη τη δήλωση του Ν. Μαζιώτη, όπως δημοσιεύτηκε στο indymedia:

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προσπαθεί να με κρατήσει με κάθε τρόπο στην απομόνωση. Αφού κατέστρεψα στις 4 Δεκέμβρη την Β΄θέση του υπογείου παραρτήματος των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού όπου βρισκόμουν σε πλήρη απομόνωση για 5 μήνες, κρατούμαι παράνομα επί 1 εβδομάδα κατά παράβαση του ίδιου του Σωφρονιστικού Κώδικα και του εσωτερικού κανονισμού των φυλακών, σε ειδικό κελί νεοεισερχομένων στο διοικητήριο των γυναικείων φυλακών όπου κρατείται κάποιος μόνο για 1 μέρα, πριν εισαχθεί σε πτέρυγα της φυλακής. Δεν είναι κανονικός χώρος κράτησης, αφού δεν διαθέτει υποδομή, ούτε τουαλέτα, ούτε μπορεί κάποιος να κάνει μπάνιο. Ούτε στην ΓΑΔΑ δεν επικρατούν τέτοιες συνθήκες.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προκειμένου να μας αντιμετωπίσει έχει ξεσκίσει τους ίδιους τους νόμους και τον Σωφρονιστικό Κώδικα:

  • Παράνομη και ακούσια νοσηλεία του 6χρονου γιού μας στο Ψυχιατρικό τμήμα του Ν.Παίδων.
  • Παράνομη και ακούσια νοσηλεία της Ρούπα και εμένα στο Γ.Κ.Νοσοκομείο Νίκαιας.
  • Βιαιοπραγία κατά απεργών πείνας κάτι που καμιά κυβέρνηση στην Ελλάδα δεν έχει κάνει μέχρι τώρα.
  • Μακροχρόνια και πολύμηνη απομόνωση εις βάρος μου, κάτι που δεν προβλέπεται από τον  Σωφρονιστικό Κώδικα.


Είμαι ο μοναδικός από τους 9.000 κρατούμενος στην Ελλάδα που βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση.

Οι αριστεροί δοσίλογοι του ΣΥΡΙΖΑ, είναι πράγματι μια κυβέρνηση γεμάτη πρωτοτυπίες και καινοτομίες. Ψήφισε 2 μνημόνια, 1 παραπάνω από τους προηγούμενους, πέρασε τα περισσότερα μέτρα που ήθελαν οι διεθνείς τοκογλύφοι και δανειστές και ετοιμάζεται να εισάγει τον χειρότερο Σωφρονιστικό Κώδικα που μεταξύ των άλλων επαναφέρει τις φυλακές τύπου Γ΄με το άρθρο11 και νομιμοποιεί και μονιμοποιεί την απομόνωση την οποία υφίσταμαι.

Η ακούσια νοσηλεία μας στο Γ.Κ.Ν.Νίκαιας προσομοιάζει με τη φασιστική συμπεριφορά της Δυτικογερμανικής κυβέρνησης το 1974 απέναντι στους απεργούς πείνας της RAF όπου διέταξε υποχρεωτική σίτιση και εξαιτίας αυτής πέθανε από πνιγμό ο Χόλγκερ Μάϊνς στη 51η ημέρα απεργίας πείνας.
Η υποχρεωτική σίτιση είναι το επόμενο στάδιο που πιθανόν να αντιμετωπίσουμε, από μια κυβέρνηση γεμάτη πρωτοτυπίες στην υιοθέτηση ολοκληρωτικών μέτρων.

Η απεργία πείνας θα συνεχιστεί μέχρις εσχάτων. Προκαταβολικά δηλώνω ότι δεν δίνω καμία συναίνεση σε κανέναν γιατρό να μου χορηγήσει ορό ή να κάνει οποιεσδήποτε ανατάξιμες ιατρικές πράξεις αν χάσω τις αισθήσεις μου ή πέσω σε κώμα.

Από την απομόνωση θα βγω ζωντανός ή νεκρός. Οι Συριζαίοι δούλοι των δανειστών αφού είναι μια κυβέρνηση γεμάτη «πρωτοτυπίες» ας αναλάβει και το κόστος ενός νεκρού απεργού πείνας.

                              ΝΙΚΟΣ ΜΑΖΙΩΤΗΣ, ΑΠΕΡΓΟΣ ΠΕΙΝΑΣ, ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

Καταγγέλουν τους υπαλλήλους των φυλακών

 

Την ίδια ώρα, ο Ν. Μαζιώτης και η Πόλα Ρούπα καταγγέλλουν ως ψευδή την ανακοίνωση του σωματείου υπαλλήλων των φυλακών Κορυδαλλού για τον εμπρησμό της Β' θέσης του υπογείου των γυναικείων φυλακών, τονίζοντας πως με αυτόν τον τρόπο υπονομεύουν το αίτημά τους για άμεση άρση της απομόνωσης του κρατούμενου, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή του.


Διαβάστε την καταγγελία Μαζιώτη-Ρούπα:

Το σωματείο υπαλλήλων της δικαστικής φυλακής Κορυδαλλού εξέδωσε ανακοίνωση για την συνέχιση των στάσεων εργασίας του προσωπικού στο Κέντρο Κράτησης Κορυδαλλού με βασικό επιχείρημα αυτή τη φορά τον εμπρησμό της Β΄θέσης του υπογείου στις γυναικείες φυλακές που έκανε ο Νίκος Μαζιώτης τον οποίο δεν κατονομάζουν, ο οποίος εμπρησμός έθεσε σε κίνδυνο ζωές υπαλλήλων.

Η ανακοίνωση αυτή είναι ψευδής και πέρα από το γεγονός ότι πρόκειται για ωμή σπέκουλα εις βάρος του Μαζιώτη και της απεργίας πείνας εγκληματοποιεί τον ίδιο τον Μαζιώτη καθώς παρουσιάζεται εμπρησμός ως πράξη που έθεσε σε κίνδυνο ζωές υπαλλήλων, γεγονός που επ' ουδενί δεν ισχύει, ανοίγει τον δρόμο για βαρύτατες κατηγορίες  εις βάρος του, υπονομεύει άμεσα το αίτημά μας για άμεση άρση της απομόνωσής του και θέτει σε άμεσο κίνδυνο την ίδια μας την ζωή.
                                                                                  ΠΟΛΑ ΡΟΥΠΑ – ΝΙΚΟΣ ΜΑΖΙΩΤΗΣ
                                                                                   ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ