Κραυγή ελευθερίας απευθύνουν περίπου τετρακόσιοι πρόσφυγες στο κέντρο κράτησης της Αμυγδαλέζας, που από το πρωί της Δευτέρας 12 Οκτωβρίου, ξεκίνησαν απεργία πείνας. Σύμφωνα με καταγγελία των ιδίων που δημοσίευσε η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) οι κρατούμενοι πρόσφυγες διαμαρτύρονται για την παράλογη δεκαοκτάμηνη κράτηση τους επειδή δεν είχαν χαρτιά. Υπάρχουν ακόμη και περιπτώσεις ανθρώπων με οικογένειες στην Ελλάδα, οι οποίοι αντιμετωπίζουν την απειλή της απέλασης στο Πακιστάν, ακόμα και έπειτα από 20 χρόνια κατοικίας εδώ.

Επιπροσθέτως, σύμφωνα με τις καταγγελίες, οι αρχές τους εμπαίζουν, καθώς τους διαβεβαιώνουν ότι μετά το πέρας της 18μηνης κράτησης, θα αφεθούν ελεύθεροι, ενώ απελαύνονται στο Πακιστάν. Παράλληλα σε όσους ανθρώπους αρρωσταίνουν, δεν τους παρέχεται επαρκή ή ακόμα και καθόλου ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται η υγεία τους αλλά  να διαμορφώνεται και ένας επιπλέον υγειονομικός κίνδυνος για τους υπόλοιπους κρατούμενους.

«Η ρατσιστική αθλιότητα της κακομεταχείρισης δεν έχει τέλος στην Αμυγδαλέζα. Χρειάζεται απύθμενο θράσος και υποκρισία να διεκδικεί η κυβέρνηση τις δάφνες του αντιφασισμού για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ενώ ασκεί μια απάνθρωπη ρατσιστική πολιτική από τις Αμυγδαλέζες μέχρι τις Μόριες», σημειώνει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ.

Επίσης προσθέτει «τι είδους “αντιφασισμός” είναι αυτός που τσουβαλιάζει τους πρόσφυγες της Μόρια στη νέα δομή κολαστήριο στο πεδίο βολής του Καρά Τεπέ και ίδια ώρα κλείνει δομές φιλοξενίας με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, όπως το ΠΙΚΠΑ και τη δημοτική δομή στο Καρά Τεπέ; Μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση είναι ώρα να βάλουμε τέλος στο ρατσισμό των φυλακίσεων μεταναστών χωρίς χαρτιά στις Αμυγδαλέζες. Να ξηλώσουμε την πολιτική του ρατσισμού που την έθρεψε, κλείνοντας τώρα όλες τις Μόριες και τις Αμυγδαλέζες, δίνοντας χαρτιά, άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες και τους μετανάστες», σημειώνει μεταξύ άλλων η ΚΕΕΡΦΑ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ

Σχεδόν τετρακόσιοι είναι οι μετανάστες εργάτες, που προχώρησαν σε μαζική απεργία πείνας από τη Δευτέρα 12 Οκτώβρη, το πρωί, σύμφωνα με καταγγελία που έστειλαν στην ΚΕΕΡΦΑ με ηχητικό ντοκουμέντο. Διαμαρτύρονται για την παράλογη δεκαοκτάμηνη κράτηση τους επειδή απλά δεν είχαν χαρτιά. Υπάρχουν ακόμη και περιπτώσεις ανθρώπων παντρεμένων με παιδιά στην Ελλάδα, οι οποίοι αντιμετωπίζουν την απειλή της απέλασης στο Πακιστάν, μετά από 20 χρόνια κατοικίας εδώ.

Μάλιστα, όπως καταγγέλλουν, τους κοροϊδεύουν ότι θα αφεθούν ελεύθεροι με την ολοκλήρωση της 18μηνης κράτησης ενώ προχωρούν σε απέλαση στο Πακιστάν!

Η ρατσιστική αθλιότητα της κακομεταχείρισης δεν έχει τέλος στην Αμυγδαλέζα. Χρειάζεται απύθμενο θράσος και υποκρισία να διεκδικεί η κυβέρνηση τις δάφνες του αντιφασισμού για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ενώ ασκεί μια απάνθρωπη ρατσιστική πολιτική από τις Αμυγδαλέζες μέχρι τις Μόριες.

Τι είδους “αντιφασισμός” είναι αυτός που τσουβαλιάζει τους πρόσφυγες της Μόρια στη νέα δομή κολαστήριο στο πεδίο βολής του Καρά Τεπέ και ίδια ώρα κλείνει δομές φιλοξενίας με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, όπως το ΠΙΚΠΑ και τη δημοτική δομή στο Καρά Τεπέ;
Μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση είναι ώρα να βάλουμε τέλος στο ρατσισμό των φυλακίσεων μεταναστών χωρίς χαρτιά στις Αμυγδαλέζες. Να ξηλώσουμε την πολιτική του ρατσισμού που την έθρεψε, κλείνοντας τώρα όλες τις Μόριες και τις Αμυγδαλέζες, δίνοντας χαρτιά, άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Καλούμε σε στήριξη του Διήμερου της ΚΕΕΡΦΑ ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό στις 17 και 18 Οκτώβρη. Στις 17 Οκτώβρη συντονιζόμαστε με το διεθνές κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, που ξεδιπλώθηκε μετά την πυρκαγιά στη Μόρια και διεκδικεί να ανοίξουν τα σύνορα και να φτάσουν οι πρόσφυγες από τα νησιά του Αιγαίου στις πόλεις της Γερμανίας, της Αυστρίας, της Ολλανδίας, της Γαλλίας και της Βρετανίας. Εκείνη την ημέρα, η ΚΕΕΡΦΑ θα βρεθεί μαζί με αλληλέγγυους, συνδικαλιστές και αντιρατσιστές/τριες έξω από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης στο Σχιστό 12μεσ, στην Ελευσίνα 1.30μμ, στη Μαλακάσα 2μμ και στον Ελαιώνα 5μμ για να απαιτήσουμε:

Κλείστε τα στρατόπεδα – ανοίξτε τις πόλεις!

Και την επόμενη μέρα, στις 18 Οκτώβρη, στο θέατρο Τριανόν στις 3 μμ, θα συζητήσουμε όλες και όλοι πώς συνεχίζουμε μετά την απόφαση για την δίκη της Χρυσής Αυγή.