Όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι, στις αρχές Σεπτεμβρίου η διοίκηση της NOKIA Ελλάδας τους κάλεσε σε συνάντηση για να τους ανακοινώσεις ότι έως το τέλος του έτους επίκεινται 60 απολύσεις. Κατά τη διοίκηση, οι απολύσεις έρχονται ως απόρροια «μίας ακόμα αναδιάρθρωσης» της εταιρείας, καθώς και της κατάργησης ενός ολόκληρου τμήματος της NOKIA Ελλάδας.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι αντιδράσεις που έχουν ήδη προκαλέσει στους κόλπους των εργαζομένων οι διακηρύξεις της εταιρείας, ανάγκασαν την διοίκηση της NOKIA να κάνει λόγο για «απορρόφηση» των εργαζόμενων «αν βρεθούν θέσεις», ενώ οι ίδιοι καταγγέλλουν ακόμα και παροτρύνσεις για μετανάστευση, ώστε να συνεχίσουν την ίδια εργασία σε άλλη χώρα.

Μετά τις ανακοινώσεις των απολύσεων από την εταιρεία, οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν Γενική Συνέλευση, «την μεγαλύτερη τα τελευταία χρόνια» όπως περιγράφεται, και με συντριπτική πλειοψηφία κατέληξαν στην προκήρυξη δύο απεργιακών κινητοποιήσεων στις εγκαταστάσεις της εταιρείας. Παράλληλα, υπογραμμίζουν πως οι κινητοποιήσεις τους γίνονται και στο πλαίσιο των αντιδράσεων κατά του «αναπτυξιακού πολυνομοσχεδίου».

«Δεν θα μείνουμε απαθείς, δεν θα αφήσουμε κανένα συνάδελφο μόνο του, υπερασπιζόμαστε τις θέσεις εργασίας και τα δικαιώματά μας, στις 9 ΟΚΤΩΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ» τονίζουν στην ανακοίνωσή τους, και ξεκαθαρίζουν .

Απαιτούμε από τη διοίκηση της ΝΟΚΙΑ Ελλάδος:

  • Καμία απόλυση – Απορρόφηση όλων των εργαζομένων σε άλλα τμήματα με ευθύνη της εταιρίας
  • Όχι στην παρότρυνση για μετανάστευση ως συνέπεια της απειλής για απόλυση
  • Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

Δείτε την αφίσα της κινητοποίησης: