Συγκεκριμένα, αύριο, Δευτέρα, κάνουν στάση εργασίας από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι και κατά τη διάρκεια της στάσης θα κάνουν Γενική Συνέλευση για να αποφασίσουν εάν θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.
 
«Η στάση εργασίας αποτελεί μια απόφαση η οποία προήλθε μέσα από την ίδια την αναγκαιότητα της καθημερινότητας μας στη δουλειά και την συστηματική αδιαφορία των εργοδοτικών πλευρών, καθώς τα χρόνια και πολύ σοβαρά προβλήματα του κλάδου μας δεν έχουν λυθεί ακόμα και σήμερα», τονίζεται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση της ΕΝΕΔΕΠ (Ένωση Εργαζομένων στη Διακίνηση Εμπορευματοκιβωτίων στις προβλήτες του Πειραιά).
 
Ζητούν πάνω από όλα υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας όπου θα αποτυπώνεται βασικός μισθός, επιδόματα, υπερωρίες, προσαυξήσεις αργιών με την συνταγματική και νόμιμη αρχή της ίσης μεταχείρισης, όπως αναφέρουν. Οι άνθρωποι αυτοί έως τώρα εργάζονται με ατομικές συμβάσεις.
 
Το δ.σ. του Σωματείου, σε ανακοίνωσή του, ανακοινώνει αυτά που διεκδικεί:
 
«Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. Τα μηχανήματα έχουν συνεχώς προβλήματα που ενώ τα αναφέρουν όλοι δεν λύνονται, με αποτέλεσμα να προκύπτουν ακόμα και προβλήματα υγείας για τους χειριστές και τους οδηγούς. Δεν έχουν παραδώσει ρούχα ικανά να προστατεύσουν τους εργαζόμενους από τις καιρικές συνθήκες ούτε και άλλα μέσα όπως ειδικά διαμορφωμένα κλουβιά για τους εργαζόμενους στις προβλήτες. Οι εργατικές ομάδες να αποτελούνται από πέντε άτομα και όχι όποτε το θυμούνται οι εργοδότες.• Τήρηση του διαλείμματος όπως έχει υποδείξει η Επιθεώρηση Εργασίας στις εργοδοτικές πλευρές. Όλοι οι εργαζόμενοι να παίρνουν το διάλειμμα τους, όχι όπως τώρα που δεν είναι καθορισμένο και μάλιστα κάποιοι το ζητιανεύουν.
Παρουσία ασθενοφόρου στελεχωμένο με κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό στο χώρο εργασίας σε 24ωρη βάση και όλη την εβδομάδα. Να μη μεταφερθεί ποτέ ξανά κανείς εργαζόμενος με ΙΧ σε νοσοκομείο.
Ένσημα βαρέα και ανθυγιεινά για όλους τους εργαζόμενους και αναγνώριση των όλων ειδικοτήτων μας. Να μην περάσει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο το οποίο μας επηρεάζει άμεσα, καθώς εξαιρεί κλάδους από τα Βαρέα και ανθυγιεινά.
Να γίνουμε εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης».
 
Οι εργαζόμενοι έχουν την υποστήριξη της ΟΜΥΛΕ και της Ένωσης Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών του ΟΛΠ.