«Οι Ρεπουμπλικανοί νιώθουν ότι οι πλατφόρμες social media φιμώνουν εντελώς τις συντηρητικές φωνές.  Θα τα ελέγχξουμε έντονα ή θα τα κλείσουμε, προτού επιτρέψουμε σε αυτό να συμβεί. Είδαμε τι προσπάθησαν να κάνουν και απέτυχαν το 2016. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να επαναληφθεί μια πιο εξελιγμένη εκδοχή αυτού… Όπως ακριβώς δεν μπορούμε να αφήσουμε στη χώρα μας την επιστολική ψήφο σε μεγάλη κλίμακα..» έγραψε ο αμερικανός Πρόεδρος στο twitter.

To βράδυ της Τρίτης, ο Τραμπ εκτόξευσε τις πρώτες κατηγορίες για απειλή κατά της «ελευθερίας του λόγου», ενώ σημειώνει ότι ο ίδιος «ως πρόεδρος, δεν θα επιτρέψει να συμβεί». Επίσης ο Αμερικανός πρόεδρος ισχυρίζεται ότι το twitter «παρεμβαίνει στις προεδρικές εκλογές του 2020».

To twitter εγκαινιάζει σύστημα fact-checking και ξεκινάει με τον Τραμπ

Εκείνο που πυροδότησε τις έντονες αντιδράσεις του Αμερικανού προέδρου, ο οποίος και καταφέρθηκε εναντίον του twitter, ήταν δύο αναρτήσεις του, για τις επιστολικές ψήφους.

Προσφάτως το twitter εγκαινίασε τη διαδικασία του fact-checking, όπως ήδη έχουν κάνει εδώ και αρκετά καιρό άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως το facebook. Η συγκεκριμένη υπηρεσία του twitter, φαίνεται πως έκρινε ότι οι αναρτήσεις του Ντόναλντ Τραμπ, δεν ήταν ακριβείς, με τη διεύθυνση του ιστοτόπου να τοποθετεί μια ειδοποίηση που καλεί τους χρήστες να «ενημερωθούν για τα γεγονότα», παραπέμποντάς τους σε σελίδα με υλικό που αντικρούει τον ισχυρισμό του Τραμπ, πως η ψηφοφορία μέσω ταχυδρομείου αποτελεί μέρος σχεδίου να γίνει «νοθεία», προκειμένου ο αρχηγός του κράτους να ηττηθεί στην αναμέτρηση του Νοεμβρίου.

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί, ότι και οι αντιδράσεις του Ντόναλντ Τραμπ εναντίον του twitter, δημοσιεύτηκαν επίσης στο twitter, όπως άλλωστε συνηθίζει ο Αμερικανός πρόεδρος να ενημερώνει το κοινό του.