«Ο Μητσοτάκης και η Google έδωσαν λύση στο σήμα για τα μακεδονικά προϊόντα» ανέφερε δημοσίευμα του Βήματος την Πέμπτη, με τις πληροφορίες να θέλουν τον πρωθυπουργό να «εμπιστεύεται την Google», καθώς μετά από μία αναζήτηση στο διαδίκτυο φερόταν να κατέληξε σε λύση για τα εμπορικά σήματα στα μακεδονικά προϊόντα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο Κ. Μητσοτάκης «έδωσε λύση», με τον πρόεδρο του ΣΕΒΕ, Γιώργο Κωνσταντόπουλο να δηλώνει πως το σήμα που θα κατοχυρωθεί θα αναφέρει «Makedonia» και «k αντί για «c», και θα συμπληρώνεται από τη φράση «The Greek Great Land».

Ωστόσο, πριν περάσει ένα 24ωρο, συνεργάτες του πρωθυπουργού έσπευσαν να ανασκευάσουν την προωθούμενη θέση της κυβέρνησης, με κυβερνητικές πηγές να αναφέρουν πως «Για το ζήτημα των σημάτων των μακεδονικών προϊόντων, αλλά και για το rebranding της χώρας, ο πρωθυπουργός έχει συγκροτήσει ομάδα από κορυφαίους ειδικούς, διεθνούς κύρους, η οποία σύντομα θα καταλήξει σε προτάσεις για την κατοχύρωση και ενίσχυση του brand των μακεδονικών προϊόντων αλλά και για την ενίσχυση της συνολικότερης εικόνας της χώρας».

Μάλιστα, ζήτησαν «λίγη υπομονή» για τις κυβερνητικές αποφάσεις.

Τσίπρας: Όλα τα έξυπνα τα κρατάει για τον εαυτό του ο μπαγάσας…

Παρόλα αυτά, ο Κ. Μητσοτάκης δεν γλίτωσε από τα πυρά του Α. Τσίπρα, ο οποίος με ανάρτησή του και με εμφανή ειρωνική διάθεση, επέκρινε τη στάση της κυβέρνησης για το ζήτημα, και αναρωτήθηκε «πώς δε το σκέφτηκα τόσο καιρό ότι αλλάζοντας το “c” με το “k” θα έλυνα το πρόβλημα…».

Διαβάστε αναλυτικά την ανάρτηση του Α. Τσίπρα:

«Αποχή από τη ψηφοφορία στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο για την ενταξιακή πορεία των Δυτικών Βαλκανίων οι βουλευτές της ΝΔ.

Αποχή και του Πρωθυπουργού από τη κρίσιμη συζήτηση στη Σύνοδο Κορυφής, όπου αποδείχθηκε ότι η Δανία και η Ολλανδία έχουν σημαντικότερο ρόλο και λόγο για τα Βαλκάνια από ότι η Ελλάδα.

Αλλά ας μη γκρινιάζουμε…Οι απόντες βρήκαν λύση στο πρόβλημα των εμπορικών σημάτων.

Θα αφήσουμε το Macedonia στους Βορειομακεδόνες και θα κρατήσουμε εμείς το Makedonia.

Πώς δε το σκέφτηκα τόσο καιρό ότι αλλάζοντας το «c» με το «k» θα έλυνα το πρόβλημα…

Και αυτός ο Κυριάκος, τόσες φορές ήρθε στο Μαξίμου για το ονοματολογικό, κουβέντα δε μου είπε.

Όλα τα έξυπνα τα κρατάει για τον εαυτό του ο μπαγάσας…».

https://www.facebook.com/tsiprasalexis/photos/a.10150189504248054/10157784422053054/?type=3&__xts__%5B0%5D=68.ARCgT-t85BFmSrcn2xKY4UjpC4xpFy1n5ovMdAfWtjdTQ2aQdHpT-62j1zErDU6g8FDpSjRj2KhMdA6wbS9Y2VcOpkcE68IjW7vpiqiZgDI_HA1NHB16AAsq-cH1LE-Eq3EssGr4TWXK5Zy_NGy_KGu0hFM6YOP9e3V_tmn_KWwTtfyYDOYSrJ5grMkH-C4h7nTSXZlQw-3YiTEXb2J3azk71GnSMuTvr1Z837fwQvj4ujH8_ngr-MMICEIeRwiLEvbjR5IFlc-NGRa21GIgh0i-2_vqwKQfkZqg4Z98pjFebYa0vu7ksVMrIbnXotGnzVaj4-AzTuv0Xr0oTA&__tn__=-R