Συγκεκριμένα, σε σχετικό ρεπορτάζ της η «Καθημερινή» αναφέρει ότι πληροφορίες μάλιστα της «Κ» αναφέρουν ότι αξιωματούχοι υπηρεσιών ασφαλείας είχαν αποπειραθεί να τον εντοπίσουν και αμέσως μετά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας του δικαστηρίου στις 7 Οκτωβρίου. Οι προσπάθειές τους, ωστόσο, είχαν αποβεί άκαρπες. Η τελευταία φορά που η ΕΛ.ΑΣ. εντόπισε ίχνη του ήταν την 1η Οκτωβρίου όταν ο θεωρούμενος υπαρχηγός της οργάνωσης έδωσε το «παρών» στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του, στο πλαίσιο περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί.

Την πρόθεσή του να μην εμφανιστεί ενώπιον των διωκτικών αρχών τουλάχιστον προς το παρόν, φέρεται να εκφράζει ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς, διά του συνηγόρου του Περικλή Σταυριανάκη, εκθέτοντας έτσι την «ετοιμότητα» που δήλωνε επί μέρες η Ελληνική Αστυνομία να συλλάβει τους χρυσαυγίτες, αλλά και την εισαγγελέα, Αδαμαντία Οικονόμου, που τους έκρινε όλους μη υπόπτους φυγής.

«Ο πελάτης μου έχει τις απόψεις του. Θα σταθμίσει το γεγονός ότι μπορεί να εκτίσει μία ποινή, η οποία στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο μπορεί να μην επικυρωθεί. Σε αυτή την περίπτωση ποιος θα του δώσει πίσω τα χρόνια που έκανε φυλακή; Προς το παρόν είναι συνειδητή επιλογή του να μην εμφανιστεί ενώπιον των Αρχών. Δεν ξέρω τι θα γίνει αύριο ή μεθαύριο και τι θα αποφασίσει. Γι’ αυτό τονίζω ότι αυτό ισχύει προς το παρόν», δηλώνει στο ethnos.gr ο Π. Σταυριανάκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλάκις τις τελευταίες ημέρες, μέσω διαρροών, η αστυνομικές αρχές υποστήριζαν ότι υπάρχει συντονισμένο σχέδιο έτσι ώστε να μην μπορέσει να διαφύγει κανείς από τους καταδικασμένους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, από την Αστυνομία έχουν ξεκινήσει έρευνες προκειμένου να εκτελεστεί η καταδικαστική απόφαση σε βάρος του Χρήστου Παππά, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί.

Στο πλαίσιό των αναζητήσεων κλιμάκια της Ασφάλειας έκαναν έρευνες σε τρία σπίτια του ναζιστή υπαρχηγού της οργάνωσης, ένα στο Ίλιον και δύο στου Παπάγου, χωρίς όμως αποτέλεσμα, ενώ αναμένεται έρευνα σε ένα ακόμα σπίτι ιδιοκτησίας του στα Γιάννενα.