Στις 25 Μαΐου θα ανοίξει η υποβολή του Α21 για την καταβολή επιδόματος παιδιού από τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ). Σύμφωνα με τα dikaiologitika.gr, από τις 25 έως τις 27 Ιουνίου και όχι στα τέλη Μαΐου, όπως αναμενόταν, θα καταβληθεί η δεύτερη δόση του νέου επιδόματος παιδιού 2018.  
 
Για την παροχή του επιδόματος σημειώνεται ότι οι δικαιούχοι θα πρέπει να έχουν υποβάλλει αίτηση του νέου Α21 και να πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια βάσει της φορολογικής τους δήλωσης για το έτος 2017. Η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, ζήτησε από το υπουργείο εργασίας να ανοίξει η υποβολή στα τέλη Μαΐου με σκοπό να προλάβουν οι δικαιούχοι να υποβάλλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις. Επιπλέον, η Θ. Φωτίου τόνισε ότι η νέα πλατφόρμα θα βγάζει μέσα σε διάστημα 5 ημερών το ποσό του επιδόματος που θα καταβάλλεται στους δικαιούχους. 
 
Επιπλέον, η δεύτερη δόση του επιδόματος παιδιού για το 2018 θα καταβάλλεται κάθε 2 μήνες και όχι κάθε 3 μήνες όπως συνέβαινε στο παρελθόν. Ωστόσο, η εν λόγω αλλαγή δεν τηρήθηκε στη συγκεκριμένη δόση λόγω αναβολής της έναρξης υποβολής του Α21. 
 
Οι δικαιούχοι θα έχουν περιθώριο 25 ημερών μέχρι τις 20 Ιουνίου να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους, μέχρι την καταβολή του επιδόματος μία εβδομάδα αργότερα. Τέλος, το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει ότι το ασφυκτικό χρονικό διάστημα υποβολής αιτήσεων, ενέχει κινδύνους να καταρρεύσει το σύστημα με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν καθυστερήσεις στην καταβολή της δόσης με πολλές οικογένειες να ενδέχεται να μην προλάβουν να πληρωθούν.