Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο Σ. Πέτσας δήλωσε πως τα επόμενα 24ωρα θα δείξουν αν θα χρειαστούν νέα μέτρα απαγόρευσης  για το Πάσχα, προσθέτοντας πως ελπίζει οι πολίτες να ακολουθήσουν τις οδηγίες της κυβέρνησης για να μη χρειαστεί κάτι τέτοιο, ενώ επανέλαβε πως το Σάββατο της Ανάστασης και την Κυριακή του Πάσχα θα απαγορεύεται η μετακίνηση πολιτών σε φιλικά και συγγενικά σπίτια. Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο δεύτερου κύματος της πανδημίας το ερχόμενο φθινόπωρο δήλωσε ότι «από τις εισηγήσεις των ειδικών ξέρουμε ότι θα υπάρχει ένα δεύτερο κύμα το Φθινόπωρο».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να ξεκινήσει από τις αρχές Μαΐου η σταδιακή άρση απαγορεύσεων, μόνο όμως υπό την προϋπόθεση πως δεν θα υπάρξουν πισωγυρίσματα στις συμπεριφορές των πολιτών. Σχετικά με τα έκτακτα οικονομικά μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση, δήλωσε πως αναμένεται να πάρουν παράταση μέχρι τις 15 Ιουνίου.

«Εμείς έχουμε δείξει ότι ακούμε τις φωνές των ειδικών και στην συνέχεια ξεδιπλώνουμε την στρατηγική μας. Εμείς αυτές τις ημέρες, μέχρι τις 27 του μήνα θα συλλέξουμε από όλα τα συναρμόδια υπουργεία τις σκέψεις που υπάρχουν για την σταδιακή και μακρόσυρτη άρση των περιορισμών. Θα αποφασισθεί την επόμενη εβδομάδα για να ξέρουν μέχρι το τέλος του μήνα όλοι οι Έλληνες τι πρέπει να επακολουθήσει. Το πιο δύσκολο θα είναι όταν θα αρχίσουν να ανοίγουν τομείς της οικονομικής δραστηριότητας για κάποιους και για κάποιους άλλους θα είναι περιορισμένα. Γι’ αυτό παρακαλούμε αυτές τις 2 εβδομάδες όλους τους Έλληνες να τηρήσουν τα περιοριστικά μέτρα. Θα υπάρχει έγκαιρη πληροφόρηση ποιοι τομείς θα ανοίξουν πρώτα και τι θα γίνει με τα σχολεία μας και τον τουρισμό.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι κάποιοι περιορισμοί θα εξακολουθούν να υφίστανται και τον Ιούνιο, είπε ακόμα. Γι’ αυτό και με τα δεδομένα που έχουμε στα χέρια μας θα επεκτείνουμε τα μέτρα στήριξης και τον Μάιο και τον Ιούνιο – μέχρι τις 15 Ιουνίου. Από τις αρχές Μαΐου έως και τις 15 Ιουνίου θα υπάρχουν δραστηριότητες που θα ανοίξουν υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα έχουμε πισωγυρίσματα».