X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

Από τις «μπουλντόζες την πρώτη εβδομάδα» στο «πολυσύνθετο» ζήτημα του Ελληνικού η κυβέρνηση Μητσοτάκη

Πίσω βήματα από το ζήτημα το οποίο είχε γίνει σημαία από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την Νέα Δημοκρατία ως αξιωματική αντιπολίτευση έκανε την Τετάρτη ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος σε δηλώσεις του ανακοίνωσε πως αναλαμβάνει προσωπικά την προώθηση της επένδυσης, χαρακτήρισε το project ως «πολυσύνθετο» και αποδέχτηκε πως υπάρχουν δυσκολίες που μπορεί να το καθυστερήσουν.
|

«Τρέχουμε όσο γίνεται πιο γρήγορα. Ξέρουμε ότι έχουμε αναλάβει δεσμεύσεις τις οποίες έχουμε σκοπό να τηρήσουμε. Η γραφειοκρατεία στην Ελλάδα είναι δύσκολη, όμως η πολιτική μας βούληση είναι πάρα πολύ μεγάλη» δήλωσε, μεταξύ άλλων, σε δημοσιογράφους ο Άδωνις Γεωργιάδης, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη μαζί με τους υφυπουργούς του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρίστο Δήμα, Νίκο Παπαθανάση και Γιάννη Τσακίρη, με την «επένδυση» του Ελληνικού στο επίκεντρο της συζήτησης.

«Τα βάλαμε κάτω, μπήκε το χρονοδιάγραμμα. Σύντομα στη βουλή, εντός του θέρους, θα κατατεθεί το σχετικό, αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο. Και συζητήσαμε ιδιαίτερα την επένδυση στο Ελληνικό, κατόπιν της εντολής του πρωθυπουργού. Το υπουργείο μας αναλαμβάνει τον γενικό συντονισμό σε πολιτικό επίπεδο, όλων των συναρμοδίων, μαζί φυσικά με το γραφείο του πρωθυπουργού» πρόσθεσε ο Αδ. Γεωργιάδης, ενώ αμέσως μετά ερωτήθηκε πότε εκτιμά ο ίδιος πως θα προχωρήσει το έργο.

«Κοιτάξτε, είναι ένα πολυσύνθετο project. Οι υπουργικές αποφάσεις είναι το πρώτο βήμα. Έχουμε το διαγωνισμό για το καζίνο, και έχει και διάφορες άλλες λεπτομέρειες που πρέπει να λυθούν, και αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, και τα λοιπά. Πιστεύουμε όμως ότι εντός αυτού του έτους θα έχουν μπει οι μπουλντόζες. Οπότε τρέχουμε για να πάμε όσο γίνεται πιο κοντά στο σήμερα. Δεν θέλω να δώσω ημερομηνίες για να μην φανώ ανακόλουθος» απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, με την κυβέρνηση ωστόσο να βρίσκεται ήδη ανακόλουθη σε σχέση με τις προεκλογικές της διακηρύξεις για άμεση έναρξη των εργασιών στο Ελληνικό.

Χαρακτηριστική δε της ανακολουθίας αυτής, η αντίδραση ενός εκ των δημοσιογράφων στην αναφορά του Αδ. Γεωργιάδη για έναρξη του έργου εντός του έτους, που ξέσπασε στα γέλια, καθώς μόλις πριν έναν μήνα, ο Κ. Μητσοτάκης υποσχόταν πως «η επένδυση του Ελληνικού θα ξεμπλοκάρει την πρώτη κιόλας εβδομάδα της νέας διακυβέρνησης». Παρακολουθήστε τη δήλωση του Αδ. Γεωργιάδη:


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις