X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

Από το ΚΕΕΛΠΝΟ στον Κουρτάκη μέσω του velwnakaiklwsti

Ο εκδότης των «Παραπολιτικών», Γιάννης Κουρτάκης, είναι τελικά ο ιδιοκτήτης των ιστοσελίδων velonakaiklwsti.gr και alatikaipiperi.gr, που έγιναν σύμβολα του σκανδάλου των διαφημιστικών δαπανών του ΚΕΕΛΠΝΟ, ακόμα και σε ανύπαρκτες ιστοσελίδες, κατά την περίοδο της κυβέρνησης Σαμαρά, όπως αποκαλύφθηκε από το πόρισμα των πεντακοσίων σελίδων της Γενικής Επιθεώρησης Δημόσιας Διοίκησης.
Από το ΚΕΕΛΠΝΟ στον Κουρτάκη μέσω του velwnakaiklwsti
|

Όπως αναφέρει το «Documento», επικαλούμενο τα έγγραφα του πορίσματος, ο εκδότης των «Παραπολιτικών» πήρε, ως ιδιοκτήτης του velwnakaiklwsti.gr, 48 χιλιάδες ευρώ μόνο για το 2014 μέσω της εταιρείας ΒΕΛΟΝΑ ΚΑΙ ΚΛΩΣΤΗ Μ.Ι.Κ.Ε. Την εποχή που χρηματοδοτήθηκε από το ΚΕΕΛΠΝΟ, η ιστοσελίδα ήταν ανενεργή. Η ΒΕΛΟΝΑ ΚΑΙ ΚΛΩΣΤΗ Μ.Ι.Κ.Ε. ιδρύθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου 2014 από την εταιρεία «Παραπολιτικά ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε.», με έδρα τα γραφεία των Παραπολιτικών στην Ιάσωνος 2 στον Πειραιά και κεφάλαιο μόλις 1.000 ευρώ. Διαχειριστές της εταιρείας αναλαμβάνουν οι Γιάννης Κουρτάκης και Παναγιώτης Τζένος. 

Συνολικά, οι εταιρείες του Κουρτάκη, έλαβαν το 2014 από το ΚΕΕΛΠΝΟ 882.000 ευρώ.

Όπως προσθέτει το δημοσίευμα,  η ιστοσελίδα velonakaiklwsti.gr είναι μια από οχτώ που οι επιθεωρητές έχουν αναγράψει ότι είναι «μη καταχωρημένες ιστοσελίδες».

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελία Διαφθοράς κάλεσε τον πρώην εκπρόσωπο του ΚΕΕΛΠΝΟ (νυν ΕΟΔΥ) , Σταμάτη Πουλή και την σύζυγο του, Ανδρονίκη Θεοφιλάτου, η οποία είχε διατελέσει υπεύθυνη του Τμήματος Διοικητικού Συντονισμού που ήταν αρμόδιο για όλη τη διαδικασία των προσλήψεων και είχε εργαστεί στο γραφείο Τύπου της ΝΔ, προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις ως ύποπτοι τέλεσης κακουργήματος. Μαζί με αυτούς έχουν κληθεί και άλλα στελέχη του ΚΕΕΛΠΝΟ (μέλη Διοικητικών Συμβουλίων). Κατά την έρευνα από το Μικτό Κλιμάκιο Ελέγχου (ΜΚΕ) της Επιθεώρησης Δημόσιας Διοίκησης σε κτήριο του ΚΕΕΛΠΝΟ, είχαν βρεθεί, ανάμεσα σε άλλα, πλήθος τιμολογίων του ΚΕΕΛΠΝΟ μεταξύ των οποίων και τιμολόγια που αφορούν σε συναλλαγές με Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης οι οποίες στο σύνολο τους και μόνο κατά την χρήση 2014 ξεπερνούν το χρηματικό ποσόν του 1.700.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τη μεγάλη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, μόνο για το 2014 τα τιμολόγια που οι ιθύνοντες είχαν αποκρύψει από τις ελεγκτικές αρχές και ανακαλύφθηκαν στις κρύπτες στο υπόγειο του ΚΕΕΛΠΝΟ, και αφορούσαν και τις περί,φημες συναλλαγές με ΜΜΕ, όπως το περίφημο ανύπαρκτο σάιτ «Βελόνα και Κλωστή», ξεπερνούν τα 1.700.000 ευρώ. Γι’ αυτή τη δικογραφία έχουν αποσταλεί κλήσεις για ανωμοτί εξηγήσεις (να εξεταστούν δηλαδή ως ύποπτοι) για τα κακουργήματα της απιστίας ή της ηθικής αυτουργίας στην απιστία, σε σειρά πρώην στελεχών του τέως ΚΕΕΛΠΝΟ.

Στο υπόγειο εντοπίστηκαν δύο αποθήκες του τμήματος οικονομικής διαχείρισης του ΚΕΕΛΠΝΟ, οι οποίες είχαν αποκρυφθεί από τους υπαλλήλους του Λογιστηρίου στο Μικτό Κλιμάκιο Ελεγκτών. Στις δύο αυτές αποθήκες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χιλιάδες έγγραφα, όπως φορολογικά στοιχεία και τραπεζικά παραστατικά και τα οποία αφορούσαν την ελεγχόμενη περίοδο ,μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονταν πλήθος τιμολογίων του ΚΕΕΛΠΝΟ, ανάμεσα τους και τιμολόγια που αφορούν σε συναλλαγές με Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης οι οποίες στο σύνολο τους και μόνο κατά την χρήση 2014 ξεπερνούν το χρηματικό ποσόν του 1.700.000 ευρώ.

 


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις