Την ενέργεια καταγγέλλει το Τομεακό Συμβούλιο της ΚΝΕ, της νεολαίας του ΚΚΕ, τονίζοντας ότι «είναι υπόθεση όλου του λαού της πόλης να δοθεί απάντηση σε αυτή την ενέργεια που στοχεύει όχι μόνο τους μαθητές αλλά συνολικά το λαϊκό και νεολαιίστικο κίνημα και γίνεται στο πλαίσιο της γενικευμένης επίθεσης στα δικαιώματά μας», όπως αναφέρει το 902.

Σύμφωνα με το trikalain πρόκειται για το 9ο Γυμνάσιο Τρικάλων, με το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών και εκδίδει κι αυτό καταγγελία από μεριάς του για το περιστατικό.
 

Η ανακοίνωση – καταγγελία αφήνει αιχμές κατά της κυβέρνησης, τονίζοντας τα εμπόδια που έχουν τεθεί στους μαθητές, συμπεριλαμβανομένου και της μείωσης της χρηματοδότησης στην Παιδεία, ζητώντας από τον διευθυντή να ανακαλέσει την ποινή της αποβολής.
 
«Το Τομεακό Συμβούλιο Τρικάλων της ΚΝΕ καλεί όλους τους μαθητές, όλα τα 5μελή και 15μελή, τους συλλόγους γονέων και εκπαιδευτικών, τους μαζικούς φορείς και το λαό των Τρικάλων, να πάρουν την υπόθεση της υπεράσπισης των αγωνιστών μαθητών στα χέρια τους!» καταλήγει η ανακοίνωση.