Σύμφωνα με πληροφορίες του BBC, η Κ. Κόνγουεϊ ανακοίνωσε την απόφαση της να αποχωρήσει από τη θέση της ως βασική σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ, λίγους μήνες πριν τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ τον ερχόμενο Νοέμβριο. Η Κόνγουεϊ αποτελούσε την βασική σύμβουλο του Τραμπ κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2016.

Η Κόνγουεϊ φέρεται να είναι από τους ανθρώπους που έπεισαν τον Τραμπ να επαναφέρει τις ενημερώσεις στα ΜΜΕ σχετικά με την πανδημία του κορονοϊού και να «μετριάσει» τον επιθετικό του λόγο απέναντι στους επιστήμονες και στην «ανεύθυνη στάση» που τήρησαν δήμαρχοι και επικεφαλείς πολιτειών, κατά τον ίδιο τον Τραμπ, προκειμένου να βελτιωθεί η εικόνα του στις δημοσκοπήσεις.

Η Κόνγουεϊ σε ανάρτησή της στο Twitter επεσήμανε ότι ο σύζυγός της Τζορτζ, συντηρητικός δικηγόρος και γνωστός επικριτής του Αμερικανού προέδρου, αποχωρεί από το Lincoln Project, το οποίο έχει στόχο «να ηττηθεί ο Τραμπ και ο τραμπισμός στις κάλπες».

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η σύμβουλος του Τραμπ έχει μείνει και η φράση της «εναλλακτικά γεγονότα», την οποία χρησιμοποίησε τον Ιανουάριο του 2017 για να δικαιολογήσει τις δηλώσεις του τότε εκπροσώπου του Λευκού Οίκου, Σον Σπάισερ, σχετικά με τον αριθμό των ατόμων που παρακολούθησαν την τελετή ορκωμοσίας του Τραμπ.

Σημειώνεται πως την Κυριακή η Κλόντια Κόνγουεϊ, κόρη της Κέλιαν, είχε τονίσει σε ανάρτηση της στο twitter πως η δουλειά της μητέρας της έχει κάνει τα παιδιά της να υποφέρουν, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «τα πάντα αφορούν τα χρήματα και την υστεροφημία».