Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα του True Pundit, οι αποκαλύψεις του Wikileaks για τους πολέμους σε Ιράκ και Αφγανιστάν το 2010 προκάλεσε ειδική συνεδρίαση στο αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών, με την Κλίντον να διερωτάται κάποια στιγμή: «Δεν μπορούμε απλώς να τον χτυπήσουμε με drone;»

Σύμφωνα με το ντοκουμέντο οι παρευρισκόμενοι ξέσπασαν σε γέλια, αναφέρεται, μέχρι να διαπιστώσουν με έκπληξη ότι η Κλίντον μιλούσε σοβαρά. Η Αμερικανή υπουργός Εξωτερικών φαίνεται ότι έγινε έξαλλη με τα γέλια των συναδέλφων της και επέμεινε στην πρότασή της χαρακτηρίζοντας τον Assange «εύκολο στόχο».

Τα Wikileaks ανάρτησαν επίσης δηλώσεις κορυφαίων αμερικανών αξιωματούχων, που ζητούν ο Ασάνζ να χαρακτηρισθεί τρομοκράτης προαναγγέλοντας έτσι την εξόντωσή του αφού το δόγμα της ΗΠΑ επιτρέπει την χρήση drone για την εξόντωση τρομοκρατών. Ανάμεσα σε αυτούς που ζητούσαν την προσθήκη του Assange στην λίστα των τρομοκρατών είναι ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπαιντεν και η Χίλαρι Κλίντον.

Ο Ασανζ, που έκλεισε τον Ιούνιο 4 χρόνια έγκλειστος στην πρεσβεία του Εκουαδόρ στο Λονδίνο, ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου προχθές, στην επέτειο των 10 ετών από την ίδρυση του Wikileaks ότι τις επόμενες 10 εβδομάδες θα δοθούν στη δημοσιότητα ένα εκατομμύριο έγγραφα. Το ThePressProject θα συμμετάσχει στις αποκαλύψεις ως επίσημος συνεργάτης του δημοσιογραφικού οργανισμού στην Ελλάδα.


Ο Ασάνζ απέφυγε να διευκρινίσει το περιεχόμενο των αποκαλύψεων και αρκέστηκε στην υπόσχεση ότι τα σχετικά έγγραφα θα δημοσιοποιηθούν πριν από τη διεξαγωγή των αμερικανικών εκλογών στις 8 Νοεμβρίου. Πρόσθεσε, επίσης, ότι θα δοθούν στη δημοσιότητα και έγγραφα για «τουλάχιστον τρεις κυβερνήσεις» πριν από τα τέλη του 2016. Σας υποσχόμαστε ότι μερικές από τις αποκαλύψεις θα συζητηθούν παγκόσμια.

Διαβάστε εδώ το αφιέρωμα του TPP για τα 10 χρόνια του Wikileaks