X
Πατήστε εδώ για να γίνεται συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Μυστικές συναντήσεις Ολάντ για ενδεχόμενο GREXIT αποκαλύπτουν τα Wikileaks

Έγγραφο της NSA που αποκαλύπτει σήμερα το Wikileaks και φέρνει στο φως της δημοσιότητας το ThePressProject δείχνει ότι ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουάλ Ολάντ ενέκρινε το 2012 μυστικές συναντήσεις Γάλλων αξιωματούχων εσωτερικά αλλά και άλλες συναντήσεις με μέλη της γερμανικής αντιπολίτευσης, χωρίς τη γνώση της Μέρκελ, για να συζητηθούν οι συνέπειες σε μια πιθανή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.
The Council of the European Union / SOOC
|

Το έγγραφο έχει ημερομηνία 22 Μαΐου του 2012 και ήταν κατηγοριοποιημένο ως Άκρως Απόρρητο (TOP SECRET). Πρόκειται για απομαγνητοφωνημένη υποκλαπείσα συνομιλία και σχόλια των αναλυτών της υπηρεσίας εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ, της NSA.

Το έγγραφο αποδεικνύει κάτι που όλοι γνωρίζαμε: παρά τις διαβεβαιώσεις τους οι εταίροι μας εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα για την ελληνική κρίση και μάλιστα σε διακρατικό επίπεδο. Ιδιαίτερες συναντήσεις έχουν γίνει για την εκτίμηση του αντίκτυπου ενός GREXIT στις οικονομίες γενικότερα και στο τραπεζικό σύστημα ειδικότερα. Φανταζόμαστε (και θέλουμε να ελπίζουμε) ότι και η ελληνική πλευρά έχει προετοιμαστεί για όλα τα ενδεχόμενα.

Το μόνο επιπλέον πρόβλημα που προκύπτει απο την δημοσιοποίηση του ντοκουμέντου είναι η διαπίστωση ότι πιθανώς ό,τι και να προετοιμάζεται μυστικά δεν σημαίνει ότι δεν το ακούν και οι άλλοι. Και υποθέτουμε ότι εφόσον μπορούν να υποκλέψουν τις συνομιλίες του Γάλλου Προέδρου και του Γάλλου Πρωθυπουργού, δεν θα έχουν ιδιαίτερα προβλήματα και με τους δικούς μας.

Το επίμαχο ντοκουμέντο μεταφρασμένο:

Τίτλος: Ο Γάλλος πρόεδρος εγκρίνει μυστική συμβουλευτική συνάντηση για την Ευρωζώνη με την γερμανική αντιπολίτευση (TS//SI-G//OC/NF)

(TS//SI-G//OC/NF) Ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ ενέκρινε μυστική συνάντηση στο Παρίσι προκειμένου να συζητηθεί η κρίση της Ευρωζώνης, και ιδιαίτερα τις συνέπειες μιας εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Στις 18 Μαΐου, ο Ολάντ έδωσε εντολή στον πρωθυπουργό (PM) Jean-Marc Ayrault να κανονίσει μια συνάντηση στο γραφείο του Προέδρου (Elysee) την ερχόμενη εβδομάδα. Ο Ολάντ, ο Ayrault και οι «αρμόδιοι υπουργοί» θα συμμετέχουν. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στις συνέπειες που θα έχει η Γαλλική οικονομία γενικά αλλά και συγκεκριμένα οι γαλλικές τράπεζες. Ο Ολάντ επεσήμανε ότι η συνάντηση πρέπει να είναι μυστική (ΣΧΟΛΙΟ: Ο Γάλλος πρόεδρος δείχνει να ανησυχεί ότι αν μαθευόταν ότι το Παρίσι πραγματικά επεξεργάζεται την πιθανότητα μιας εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα βάθαινε η κρίση). Επιπλέον μυστικές συναντήσεις θα γίνουν στο Παρίσι μεταξύ Γάλλων αξιωματούχων και μελών του Γερμανικού Σοσιαλιστικού Κόμματος (SPD). Ο Ολάντ διαβεβαίωσε τον Πρωθυπουργό ότι η συνάντηση στο Elysee μπορούσε να γίνει, παρόλο που ο Ayrault προειδοποίησε τον Πρόεδρο να κρατήσει την συνάντηση μυστική για να αποφευχθεί διπλωματικό επεισόδιο. (ΣΧΟΛΙΟ: Με το «Διπλωματικό επεισόδιο» ο Ayrault αναφέρεται στο τι θα συνέβαινε αν η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, ανακαλύψει ότι ο Ολάντ πηγαίνει πίσω από την πλάτη της για να συναντηθεί με την γερμανική αντιπολίτευση). Παλαιότερες αναφορές αποκαλύπτουν ότι κατά τις πρόσφατες συνομιλίες στο Βερολίνο με την Μέρκελ, ο Ολάντ παραπονέθηκε ότι τίποτα ουσιαστικό δεν έχει επιτευχθεί και όλα έχουν γίνει για το θεαθήναι. Ο Ολάντ θεωρεί ότι η Μέρκελ έχει εμμονή με το Σύμφωνο Δημοσιονομικής Σταθερότητας, ιδιαίτερα για την Ελλάδα, θέμα για το οποίο ισχυρίστηκε ότι θα πρέπει να παραιτηθεί και για το οποίο έδειχνε εντελώς απρόθυμη να αλλάξει θέση. Αυτό έκανε τον Όλάντ να ανησυχεί για την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό που θα μπορούσε να αντιδράσει ψηφίζοντας κάποιος εξτρεμιστικό κόμμα. Μετά τη συνάντηση με την Μέρκελ, ο Γάλλος Πρόεδρος κάλεσε τον πρόεδρο του SPD, Sigmair Gabriel και τον προσκάλεσε στο Παρίσι για να συζητήσουν.

Δορυφόρος εξωτερικού, Αντισυμβατικός

Γαλία, Γερμανία, Κυβερνητικό

Z-G/OO/503643-12, 211549Z; Z-G/OO/503541-12, 161711Z

Το κείμενο στο Πρωτότυπο:

French President Approves Secret Eurozone Consultations, Meeting With German Opposition (TS//SI-G//OC/NF)
 
(TS//SI-G//OC/NF) French President Francois Hollande has approved holding secret meetings in Paris to discuss the eurozone crisis, particularly the consequences of a Greek exit from the eurozone. On 18 May, Hollande directed Prime Minister (PM) Jean-Marc Ayrault to set up a meeting at the Office of the President (the Elysee) for the following week. Hollande, Ayrault, and «appropriate ministers» would attend, and special emphasis would be given to consequences for the French economy in general and for French banks in particular. Hollande stressed that the meeting would be secret. (COMMENT: The French president seems worried that if word were to get out that Paris is seriously considering the possibility of a Greek exit, it would deepen the crisis.) In addition, secret meetings are to be held in Paris between French officlans and members of the German Social Democratic Party (SPD). Hollande assured the PM that hosting the meeting at the Elysee was «doable,» although Ayrault warned the president to keep the event a secret so as to avoid diplomatic problems. (COMMENT: By «diplomatic problems,» Ayrault is referring to what could happen if German Chancellor Angela Merkel finds out that Hollande is going behind her back to meet with the German opposition.) Earlier reporting reveals that following talks last week in Berlin with Merkel, Hollande complained that nothing of substance was achieved; it was purely for show. Hollande had found the chancellor fixated on the Fiscal Pact and above all on Greece, on which he claimed she had given up and was unwilling to budge. This made Hollande very worried for Greece and the Greek people, who might react by voting for an extremist party. After meeting Merkel, the French president contacted SPD Chairman Sigmair Gabriel and invited him to Paris so that they could talk.

Foreign Satellite, Unconventional

French, German governmental

Z-G/OO/503643-12, 211549Z; Z-G/OO/503541-12, 161711Z


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις